Ništa od obnove Ulice Davida Štrpca u Banjaluci

Objavljeno: 5. 10. 2015 u 08:33h

Iako je duga i prometna, Ulica Davida Štrpca, u banjalučkom naselju Paprikovac, u lošem je stanju i, kako kažu mještani, trebala joj je obnova prije zime, ipak u toku ove godine nije planirana rekonstrukcija kompletne saobraćajnice.

Iz Savjeta mjesne zajednice Paprikovac kažu da je stanje puteva ove mjesne zajednice katastrofalno i da su rupe sastavni dio puta.

“Rekonstrukciju Ulice Davida Štrpca pisali smo kao prioritet i za narednu godinu i nadamo se da će gradske vlasti imati obzira te konačno riješiti naš dugogodišnji problem”, ističu iz Savjeta MZ, dok do presjednika MZ nismo došli jer, kako kažu pojedini mještani, on se preselio u drugo naselje.

Kadir Huskavić, mještanin, kaže da ulica nema ni trotoara, a saobraćajnica je devastirana.

“Ulica je uska pa se dva automobila sa mukom mimoiđu. Pitamo se, kako ćemo prolaziti ovom ulicom kada počnu padati kiše i kada se ‘uhvati’ prvi led”, kaže Huskavić, dok ostali mještani dodaju da se, kada su velike padavine, voda slijeva prema tranzitu.

Sanja Ostojić, mještanka, govori da je kamenje na sve strane, pa ulica izgleda kao makadam ili seoski put. Ova ulica vodi od zapadnog tranzita do Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na Paprikovcu, što govori koliko je frekventna.

“Staze za pješake uopšte nema. Ako ideš s kolicima ili biciklom, veoma je opasno, a neki vozači prolaze kao da su na trkama. Ulica nosi naziv po Davidu Štrpcu, slavnom junaku Kočićeve satire ‘Jazavac pred sudom’, a u našoj ulici je stanje satirično”, govore mještani.

Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, potvrdio je da rekonstrukcija kompletne saobraćajnice u Ulici Davida Štrpca ove godine nije planirana u programu.

“Što se tiče Ulice Davida Štrpca, komunalna infrastruktura će kroz redovna održavanja biti sanirana, ali rekonstrukcija saobraćajnice nije u programu”, istakao je Novaković.

Naveo je da su ekipe redovno održavanje ulica završile u naseljima Lauš 1 i Lauš 2, a poslije toga počinju sa sanacijom naselja Centar 1 i Centar 2 te Borik.

Prema programu zajedničke komunalne potrošnje, za održavanje gradskih asfaltnih saobraćajnica tokom ove godine je izdvojeno 1.050.000 KM, a za održavanje gradskih makadamskih saobraćajnica 245.000 KM.

Izvor: Nezavisne / Foto: J. Đurđević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nista-od-obnove-ulice-davida-strpca-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])