Banjaluka: Delinkventi kršili zakon u 184 slučaja

Objavljeno: 2. 10. 2015 u 07:46h

Na području grada evidentirana su 104 maloljetna prestupnika koji su počinili 184 prekršaja. U odnosu na ukupan broj maloljetničke populacije, broj prestupnika u gradu nije veliki.

To su rezultati istraživanja Centra za socijalni rad koje je rađeno u periodu od 1. januara 2014. do 27. avgusta 2015. godine. Skupština grada usvojila je nedavno akcioni plan prevencije maloljetničkog prestupništva i primjene alternativnih mjera za period od 2015. do 2017. godine.

“Plan predstavlja prvu fazu realizacije projekta “Pravda za svako dijete” koji je pokrenuo UNICEF. Osnovni ciljevi jesu jačanje sistema prevencije maloljetničkog prestupništva, kao i stvaranje uslova za primjenu alternativnih mjera pri postupanju sa djecom koja su u sukobu sa zakonom. Na taj način bi se ta djeca rehabilitovala i reintegrisala u društvo”, kazali su u Gradskoj upravi.

Od 2011. godine u gradu djeluje dnevni centar za maloljetnike.

“Brojnim i raznovrsnim aktivnostima nastoji se obogatiti kvalitet života maloljetnika, da im se pruži adekvatna briga, podrška i pomoć s ciljem rješavanja problema koje imaju. Najvažnija polja djelovanja dnevnog centra su prevencija kriminalnih aktivnosti, podržavanje usluga za život u zajednici te sprečavanje ponovnog vršenja krivičnih djela”, zaključili su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-delinkventi-krsili-zakon-u-184-slucaja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])