Banjaluka: Na Malti stanica za 20 autobusa

Objavljeno: 30. 9. 2015 u 13:56h

Gradska uprava raspisala je tender za izgradnju 20 autobuskih parking mjesta na Malti, gdje će biti preseljena stanica za međumjesni saobraćaj koja se trenutno nalazi kod “Medicinske elektronike”.

Tako je počela realizacija izmještanja pomenute autobuske stanice sa 200 polazaka autobusa iz centra grada na prostor između ulice Trive Amelice i Bulevara Srpske vojske.

“Očekujemo da će sve procedure oko traženja izvođača biti okončane do kraja oktobra, nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora i izvođenju radova”, rekli su Odsjeku za saobraćaj Gradske uprave.

Dodali su da izmještanje terminala neće prouzrokovati probleme putnicima. Naprotiv!

“Korisnici međumjesnog autobuskog prevoza moći će da se ukrcaju na autobus i na stajalištu Pozorište, preko puta Fabrike duvana. Autobusi će sa Malte ići ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, zatim skretati desno kod Narodne skupštine Republike Srpske, te opet desno u ulicu Prvog krajiškog korpusa i dalje prema Rosuljama nastavljati dosadašnjom trasom”, objasnili su u pomenutom odsjeku.

Naglašeno je da se za korišćenje stajališta vodilo računa o putnicima koji rade ili imaju obaveza u centru grada, tako da oni neće morati da pješače do Malte, čime će nivo usluga u javnom prevozu biti podignut na viši nivo.

“Veliki broj polazaka, odnosno dolazaka autobusa na stanicu kod “Medicinske elektronike” otežava odvijanje saobraćaja u ulicama Jovana Dučića i Vuka Karadžića jer dok autobus skrene, stvori se velika gužva, pa je zato odlučeno da se nađe bolja lokacija za stanicu međumjesnog saobraćaja”, istakli su u Odsjeku za saobraćaj.

Sa ovog terminala svakodnevno po više puta dnevno saobraćaju autobusi za Dragočaj, Gradinu, Ramiće, Potkozarje, Piskavicu, Veriće, Laktaše, Lamovitu, Omarsku, Slatinu, Srbac, Gradišku i drugi.

Izvršni direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić ističe da je većina prevoznika bila protiv odluke Gradske uprave o izmještanju autobuskog terminala na Maltu, iz više razloga.

“Bilo je raznih solucija, ali premještanje ovog terminala na Maltu bilo je najmanje bolno. Malo sam skeptičan kad su u pitanju nove eventualne gužve u saobraćaju, ali vidjećemo, vrijeme će pokazati”, rekao je Mijić.

Dodao je da je njegov prijedlog bio da se razdvoji gradski od prigradskog saobraćaja, kao što je slučaj u drugim gradovima.

“U najboljem slučaju, trebalo bi da se obezbijedi da terminali za regionalni i prigradski saobraćaj budu kod Autobuske stanice, odakle je organizovan gradski saobraćaj za prevoz putnika prema centru”, kazao je Mijić.

Putnici

Milena Dragičević, koja svakodnevno na posao iz Piskavice i nazad putuje autobusom, pozdravila je odluku grada.

“U početku sam bila zabrinuta da ću s posla, a radno mjesto mi je u centru grada, morati pješke do Malte ili dodatno kupovati mjesečnu kartu za gradski prevoz. Na svu sreću, gradske vlasti su i za nas putnike imale razumijevanja”, rekla je Dragičevićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-na-malti-stanica-za-20-autobusa/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot