Novi mural na zgradi u Boriku

Objavljeno: 28. 9. 2015 u 18:22h

Na zgradi preko puta Osnovne škole “Branko Ćopić” u naselju Borik u okviru druge faze festivala “Flaster” bugarski umjetnik Božidar Simeonov Bozko počeo je juče s oslikavanjem murala.

Monika Ponjavić iz Udruženja “Flaster” rekla je da sve ide planiranim tokom te da će Banjaluka ove godine imati tri murala na Bulevaru vojvode Živojina Mišića.

“Plan je da se ostane na istom potezu Bulevara vojvode Živojina Mišića, kako bi se tokom vremena iscrtavanjem fasada duž jedne ulice generisao mikroprostor unutar grada, a Bulevar vojvode Živojina Mišića tako postao galerija na otvorenom”, istakla je Ponjavićeva.

Ona je dodala da bi ovaj mural trebalo da bude gotov do 4. oktobra.

Manifestacija “Flaster” je posvećen pokojnoj Tamari Cvetković, Banjalučanki koja je bila jedan od pionira ove umjetnosti u našem gradu.

Grad je podržao projekt oslikavanja murala na stambenim zgradama u Boriku.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novi-mural-na-zgradi-u-boriku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot