U nedjelju evakuacija građana oko Gradskog mosta u Banjaluci

Objavljeno: 23. 9. 2015 u 11:49h

Uklanjanje avio bombe teške 466 kilograma iz rijeke Vrbas, a koja je ostala iz Drugog svjetskog rata, biće izvršeno u nedjelju, 27. septembra od devet do 11 časova uz velike mjere bezbjednosti.

Kako su danas naveli nadležni, u zoni od 400 metara oko Gradskog mosta u Banjaluci građani će morati da napuste objekte u ranim jutarnjim časovima do najkasnije 8.30, dok će u drugoj zoni od 800 metara biti zabranjeno kretanje i boravak na otvorenom.

Rad trgovinskih i uslužnih radnji, takođe u te dvije zone, biće zabranjen od sedam do 11 časova, kao i gradske “Tržnice”.

Akciju vađena bombe će sprovesti deminerski tim Republičke uprave civilne zaštite, a nakritičniji momenat kako je saopšteno je podizanje bombe.

Nakon vađena iz vode bomba će čamcem biti prevezena do dvorane Obilićevo, odakle će biti transportovana na Manjaču gdje će biti uništena.

Mjesta panici nema uvjeravaju iz Gradske uprave, a ove mjere, kako su naglasili, provode se iz predostrožnosti.

”Plan obuhvata velike mjere bezbjednosti jer se radi o sredstvu velike težine i razorne snage, koje u slučaju nesreće može da ugroži širi rejon. Razloga za paniku nema jer radimo po planu i profesionalno”, rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

U slučaju loših vremenskih prilika ova akcija će biti odgođena, ali za sada prema vremenskim prognozama sve će teći prema planu.

Izvor: Nezavisne / Foto: A. Čavić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-nedjelju-evakuacija-gradana-oko-gradskog-mosta-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot