Banjalučke ulice peru fekalnim vodama?

Objavljeno: 20. 9. 2015 u 07:39h

Voda za pranje banjalučkih ulica je puna fekalija, jer se cisterne pune na najzagađenijem dijelu Vrbasa, optužila je gradska opozicija banjalučko preduzeće ”Čistoća”. U PDP-u kažu da vlast za to zna, ali da neće da reaguje.

”Svi znamo da je Rebrovac najugroženiji u gradskom području tim fekalnim kanalizacijama, jer su svi ispusti iznad uzvodno od Rebrovca. Pogotovo kada dođu suše, padne nivo Vrbasa i poveća se udio fekalne vode”, upozorava Aleksandar Zolak, odbornik PDP-a u Skupšini grada Banjaluka.
Gradonačelnik Slobodan Gavranović i rukovodstvo Čistoće su jednoglasni:” Ne zagađujemo već čistimo grad”.

Odgovaraju onima koji ih prozivaju da su, upravo zbog fekalnih voda, pumpnu stanicu sa Crkvene u Dolcu prebacili na Vrbas u Rebrovcu odakle sada, tvde, crpe čistu vodu.

Iz Čistoće dodaju da su prošle godine, novcem iz gradske kase, pomjerili tačku napajanja kako bi voda za pranje ulica bila još čistija.

”Jedno dvadesetak metara od obale Vrbasa taj vodozahvat je urađen tako da sigurno garantujem da je voda čista i to kud i kamo nego što je bila uz samu obalu”, rekao je Milan Plavšić, tehnički direktor preduzeća “Čistoća”.

”To je dalo određene rezultate, ali kad je nizak vodostaj onda imate isti nivo zagađenja i na sredini Vrbasa kao i cijelim tokom. Šta god uradili imamo problem koji rješavamo hemijskim sredstvima koje sipamo u cisterne i vršimo neutralizaciju zagađene vode”, kaže gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović.

Trajno rješenje je, poručuje Gavranović, izgradnja pumpne stanice uzvodno, u Karanovcu ili Krupi na Vrbasu. Ipak, tvrdi da bi, zbog veće kilometraže koju bi cisterne prelazile do centra Banjaluke, ”Čistoći” morali da plaćaju više. Zolak odgovara da je grad na brojne, besmislene, projekte već potrošio milione.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucke-ulice-peru-fekalnim-vodama/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])