Banjaluka jedan od najtoplijih gradova u Evropi

Objavljeno: 18. 9. 2015 u 09:43h

Novi temperaturni rekord u septembru u Republici Srpskoj zabilježen je u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Prijedoru, Sokocu, Srpcu, Rudom i Han Pijesku.

Banjaluka je juče sa 40,2 stepena Celzijusova bila jedan od najtoplijih gradova u Evropi.

U pojedinim predjelima grada 17. septembar bio je i najtopliji dan ove godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Doboju je juče bilo 39,8 stepeni, u Višegradu 39,6, u Rudom 39,1, u Bijeljini 38,8, u Srpcu 37,9, u Gradišci 36,6, u Ribniku 36,3, u Novom Gradu 35,1 a u Mrkonjić Gradu 35 stepeni.

U Trebinju su juče izmjerena 34,4 stepena, u Bileći 34, u Foči 33,6, na Sokocu 33,4, na Han Pijesku 32,2, u Gacku 31, a na Čemernu 27,5 stepeni Celzijusovih.

Neobično toplo bilo je u cijelom regionu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-jedan-od-najtoplijih-gradova-u-evropi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])