Banjaluka: Ipak niče nova crkva u Boriku?

Objavljeno: 18. 9. 2015 u 07:24h

Nakon javne rasprave o nacrtu izmjena Regulacionog plana stambenog naselja Borik u Banjaluci, koja se održala juče u Kulturnom centru Banski dvor, građanima je jedino preostalo da prikupe potpise za peticiju protiv izmjena regulacionog plana i predaju je Skupštini na razmatranje.

Nacrtom plana predviđeno je da se u Bulevaru vojvode Živojina Mišića, na zelenoj površini kod OŠ “Branko Ćopić” – na dječijem igralištu, izgradi crkva.

U ime Udruženja građana “Blok” Draško Mikanović je izrazio čuđenje što ovoj raspravi ne prisustvuje bar 2.000 mještana ovog naselja.

“Žele da grade još jednu crkvu, udaljenu 400 metara od jedne i 400 metara od druge crkve. Ovom idejom okreću ljude jedne protiv drugih”, rekao je on.

Na javnoj raspravi su, među 80-ak građana, bili i predstavnici Centra za životnu sredinu.

“Ovdje smo da sa građanima Borika iznesemo neslaganje u odnosu na ponuđeno rješenje. Protivimo se ne samo izgradnji crkve već bilo kakvog objekta na toj lokaciji”, rekla je Jelena Brkić, asistent na projektu “Iskoristi mogućnosti, kreiraj svoj prostor”, u ime Centra za životnu sredinu.

Sanela Kecman, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi grada Banjaluka, istakla je da je Nacrt izmjena Regulacionog plana stambenog naselja Borik prošao skupštinsku proceduru.

Rasprava je trajala oko dva sata, a građanima je, s obzirom da su odbornici Skupštine grada Banjaluka glasali “za” izmjenu regulacionog plana, ostalo da prikupe potpise za peticiju kako bi pokušali da spriječe namjeravanu gradnju crkve.

Građani su tokom avgusta imali priliku da mišljenje o ovoj temi upišu i u knjigu primjedbi.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ipak-nice-nova-crkva-u-boriku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])