O novom kreditu banjalučkoj “Toplani” 24. septembra

Objavljeno: 17. 9. 2015 u 09:02h

Pred odbornicima Skupštine grada na zasjedanju 24. septembra naći će se, između ostalog, odluka o davanju saglasnosti za izdavanje garancije grada za novo kreditno zaduženje “Toplane”.

“Toplana” se obratila sa zahtjevom gradu za izdavanje garancije na kredit koji bi ovo preduzeće uzelo iz sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje RS, kojim upravlja Investiciono-razvojna banka RS, u iznosu od 7,8 miliona KM u svrhu finansiranja prenesenih obaveza.

Na sjednici Vlade RS koja je održana 27. avgusta odobreno je zaduženje od 7,8 miliona KM za koje grad treba izadati garanciju s obzirom na to da je većinski vlasnik.

Ova sredstva “Toplana” bi iskoristila u svrhu finansiranja prenesenih obaveza, koje opterećuju trenutno poslovanje ovog preduzeća.

Ukupno zaduženje grada po osnovu izdatih garancija sa ovom garancijom iznosilo bi 26.793.281,73 KM ili 25,82 odsto redovnih prihoda ostvarenih u 2014. godini.

Iz “Toplane” su naveli kako je planirano da sezona grijanja počne 15. oktobra, te da od polovine ovog mjeseca počinje punjenje sistema vodom, dok cijena grijanja zasad ostaje ista.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/o-novom-kreditu-banjaluckoj-toplani-24-septembra/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])