Banjaluka: Bivši objekat Građevinske škole zjapi prazan

Objavljeno: 14. 9. 2015 u 08:50h

Grad čeka preuzimanje objekta bivše Građevinske škole koji će, dok taj proces ne bude završen, biti prepušten propadanju.

U Gradskoj upravi su potvrdili da je, u skladu sa zakonom, pokrenuta procedura za prenos vlasništva nad ovom imovinom na grad Banjaluku.

“Objekat koji je ranije koristila Građevinska škola gradio je Centar za obrazovanje odraslih. Kada bude završen ovaj postupak, koji se vodi pred Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, grad će u skladu sa prioritetima odrediti način njegovog korišćenja”, precizirali su u Gradskoj upravi.

I pored lošeg stanja objekta, ranije informacije iz Gradske uprave potvrđuju da ima zainteresovanih koji žele da koriste ovu zgradu. Naime, interesovanje za izgradnju namjenskog objekta na ovoj lokaciji izrazio je Stonoteniski klub “Borac Rajfajzen”. Isto tako JU SC “Borik” je u okviru svog ovogodišnjeg programa poslovanja predložio da se zgrada stare Građevinske škole stavi u sastav te ustanove. Plan je da se nakon renoviranja ovaj objekat koristi za borilačke sportove, stoni tenis, kao i rad plesnih klubova.

Banjalučani smatraju da je šteta da objekat i dalje zjapi prazan, a mišljenja kako bi se taj prostor mogao iskoristiti su podijeljena.

“Na tom mjestu bi trebalo napraviti novi objekat u kojem bi mogla ponovo biti smještena škola. U gradu ima dovoljno obrazovnih institucija kojima su potrebne nove prostorije”, rekla je Slađana Samardžija.

Željko Novaković smatra da ima veliki broj opcija koje su bolje od trenutnog stanja u kojem se nalazi ovaj objekat.

“Ako u budžetu nema novca za ulaganje u tu lokaciju, možda je mogu prodati, jer se parcela nalazi na atraktivnoj lokaciji. Isto tako mogu je dati u dugoročni zakup kroz neki oblik javno-privatnog partnerstva”, rekao je Novaković.

Škola

Objekat u kojem je bila smještena Građevinska škola u ulici Braće Podgornika kod Nove autobuske stanice prazan je od novembra 2012. godine. Nije se mogao koristiti za te namjene, jer nije ispunjavao osnovne uslove za odvijanje nastave. Ta srednja škola je smještena u prostorijama bivše zgrade Investiciono-razvojne banke (IRB).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-bivsi-objekat-gradevinske-skole-zjapi-prazan/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])