U Banjaluci pronađena laboratorija za proizvodnju “skanka”, municija i novac

Objavljeno: 1. 9. 2015 u 16:01h

U Banjaluci i na području Laktaša je tokom pretresa na nekoliko lokacija pronađena laboratorija za proizvodnju ”skanka”, veća količina municije te novac, a uhapšene su dvije osobe zbog sumnje da se umiješane u krivična djela ‘neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Akciju su, 27.avgusta, proveli pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, u saradnji s Okružnim tužilaštvom.

Izvršili su pretrese na četiri lokacije, kao i dva putnička vozila, koja koriste Đ.B. i D.V., oba iz Banjaluke, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Pronađena je oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju ”skanka” (ventilatori, lampe, provodnici, regulatori napona, mjerači vlažnosti, vage za precizno mjerenje i drugo), oprema za pakovanje droge, manja količina zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, 119 komada metaka za automatsko naoružanje i 31 komad pištoljskih metaka, te 2.990 KM i 300 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku (računari, mobilni telefoni, SIM kartice i dr.).

Iz policije navode da su Đ.B. i D.V. privedeni u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu.

Protiv njih će Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-pronadena-laboratorija-za-proizvodnju-skanka-municija-i-novac/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])