Od lokacije do dozvole u 12 koraka

Objavljeno: 29. 8. 2015 u 13:08h

Odjeljenje za prostorno uređenje pripremilo je vodič “Od lokacije do upotrebne dozvole u 12 koraka”, u kojem je investitorima na jednostavan način pojašnjeno kako mogu dobiti svu potrebnu dokumentaciju za građenje.

“U vodiču smo predstavili svaku od faza u postupku pribavljanja dokumentacije neophodne za izgradnju” rekla je načelnik ovog odjeljenja Sanela Kecman.

Ona je dodala da se vodič može preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada ili u Centru za dozvole, odnosno kancelariji broj 19 u zgradi Gradske uprave.

 “Uz priloženu kopiju katastarskog plana investitor može odmah dobiti izvod dokumenta prostornog uređenja, na kojem se nalaze informacije o mogućnostima i ograničenjima gradnje na određenoj parceli” pojasnila je Kecmanova.
Dodala je da vodič pojašnjava šta je sve potrebno da bi se pribavili lokacijski uslovi.

“Dokumentacija o riješenim imovinskim odnosima te glavni projekat su osnov za izdavanje građevinske dozvole” naglasila je Kecmanova.

Kazala je da su navedeni i podaci o preduzećima i ustanovama od kojih je potrebno pribaviti određene saglasnosti.
“Prije dobijanja građevinske dozvole investitor je dužan da uplati naknadu za rentu i za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta. Izgrađeni objekat ne može se koristiti prije izdavanja upotrebne dozvole” kazala je ona.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/od-lokacije-do-dozvole-u-12-koraka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])