Vrtić “Cvrčak” dočekuje djecu u oktobru

Objavljeno: 28. 8. 2015 u 15:24h

Vrtić “Cvrčak” u naselju Obilićevo biće otvoren početkom oktobra a u njemu će biti smješteno 50 mališana.

Početak rada ovog obdaništa biće tačno poslije godinu od završetka renoviranja ovog objekta.  On je  bio prazan zato što grad nije imao novca da nabavi namještaj i potrebnu opremu.

Direktor Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović je rekla da je procedura u vezu sa javnom nabavkom opremanja vrtića pokrenuta početkom jula.

“Taj postupak je završen i sada slijedi potpisivanje ugovora sa firmom koja će nabaviti namještaj, didaktičku i svu ostalu potrebnu opremu za rad. Dobavljač će imati 30 dana da obezbijedi i montira namještaj. Ako sve bude išlo bez problema dječiji osmijesi će ispunjavati ovaj vrtić od početka oktobra”, rekla je Radulovićeva.

Naglasila je da je za nabavku sve potrebne opreme i namještaja u vrtiću Cvrčak potrošeno oko  50.000 KM.

Dodala je da još ne zna kada će biti pušten u funkciju vrtić “Srna” na Starčevici.

“Sve zavisi od grada. Oni moraju da obezbijede novac za opremanje “Srne”. Kada se to desi mi ćemo kao i sa “Cvrčkom” biti zaduženi za sam proces nabavke opreme i namještaja”, rekla je Radulovićeva.

Nije mogla precizirati koliko slobodnih mjesta će biti u vrtićima upisom djece u prvi razred osnovne škole

“Prema proračunima koje smo napravili u julu trebalo je biti oslobođeno 448 mjesta. U međuvremenu određen broj roditelja se predomislio jer smatraju da je prerano da svoju djecu upisuju u školu tako da sada pravimo novi spisak slobodnih mjesta”, rekla je Radulovićeva.

U Odjeljenju za društvene djelatnosti su rekli da rade na obezbjeđivanju novca za opremanje vrtića “Srna” na Starčevici.

“Sigurni smo da će i ovaj vrtić početi da radi do kraja ove godine”, rekli su u ovom odjeljenju.

Za potrebe dodatnog smještaja djece u vrtiće u Obilićevu i Starčevici u oktobru 2014. godine završeno renoviranje po jednog objekta oni i danas zjape prazni. Da bi ovi vrtići počeli da rade potrebno je nabaviti namještaj i opremu.

Za adaptaciju prostora na Starčevici grad je uložio 285.000 KM a ua Obilićevu 92.000 KM. Prema ranijim najavama kada počnu da rade u njima bi trebalo da boravi ukupno  100 mališana.

Liste

Da u gradu vlada akutni nedostatak mjesta u vrtićima potvrđuju podaci Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

“Na listama čekanja se već godinama nalazi između 1.500 i 2.000 mališana”, kazali su u Centru.

Prazni vrtići

“Cvrčak” Obilićevo

50 mjesta

92.000 KM  renoviranje

“Srna” Starčevica

50 mjesta

285.000 KM renoviranje

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vrtic-cvrcak-docekuje-djecu-u-oktobru/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])