Gradonačelnici: Kočić povezuje Beograd i Banjaluku

Objavljeno: 28. 8. 2015 u 09:57h

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, sa kojim je razgovarao o svim aspektima saradnje dva grada.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, kao i sekretari za kulturu i privredu Vladan Vukosavljević i Tijana Maljković.

Gradonačelnik Siniša Mali je naglasio da je povod za posjetu gradonačelnika Banjaluke Beogradu obilježavanje 50 godina manifestacije “Kočićev zbor”, koja se od 1965. posljednje nedjelje avgusta održava istovremeno i u Beogradu i Banjaluci.

“Ovu posjetu smo iskoristili da razgovaramo o raznim temama koje naša dva grada spajaju. Radi se o dvije bratske zemlje i dva bratska grada i saradnji koja ne prestaje. Ona formalno traje od 2005. godine, kada je potpisan sporazum o saradnji. Razgovarali smo o velikom broju tema koje će doprineti daljem približavanju naša dva grada, o iskustvima Banjaluke u formiranju privrednih zona, s obzirom na to da je Banjaluka formirala privrednu zonu, a mi smo u Beogradu formirali slobodne zone i intenzivno radimo na privlačenju investicija”, rekao je Mali i dodao da je Banjaluka grad koji se turistički razvija, a Beograd takođe bilježi povećanje broja turista u ovoj godini u odnosu na prošlu.

Prema njegovim riječima, sljedeće godine će se obilježiti i 100 godina od smrti Petra Kočića, prenose srpski mediji.

“Dogovorili smo se da to bude obilježeno na pravi, ljepši i adekvatniji način, tako da to bude kruna naše dosadašnje saradnje. Preuzeo sam na sebe i da 22. septembra dočekam učesnike regate Banjaluka – Beograd, koja se ove godine održava po treći put, i da na taj način podržimo tu manifestaciju. Tako ćemo pokazati da nam je važno da zajedno radimo i da produbljujemo veze između dva grada”, rekao je Siniša Mali i dodao da će ispuniti obećanje i uskoro posjetiti Banjaluku.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović zahvalio je Siniši Malom što je danas izdvojio vrijeme za delegaciju Banjaluke jednim lijepim povodom.

“Banjaluka i Beograd imaju dosta prostora i mogućnosti, ali i potrebu da blisko sarađuju imajući u vidu da su to dva bratska grada i da se radi o istom narodu. Mi imamo želju i namjeru da sa Beogradom još više produbljujemo saradnju i da je intenziviramo u različitim oblastima. Petar Kočić posebno povezuje naša dva grada, imajući u vidu da se radi o velikanu srpske književnosti koji je ponikao u Banjaluci, a svoj životni vijek okončao upravo u Beogradu. Sve poruke iz njegovog vremena i djelovanja i danas su aktuelne”, rekao je Gavranović.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnici-kocic-povezuje-beograd-i-banjaluku/||claudebot