Banjalučanima aplikacija BL bus

Objavljeno: 26. 8. 2015 u 12:09h

Stanovnici Banjaluke od danas mogu da koriste besplatnu aplikaciju “BL bus”, koja pruža informacije o redovima vožnje gradskih i prigradskih linija u javnom prevozu, trasama i rasporedu stajališta na uličnoj mreži.

Banjalučani će imati i pregled polazaka u realnom vremenu.

Aplikacija omogućava i pretraživanje po liniji ili stajalištu, pregled linija i polazaka po stajalištima, kreiranje putovanja, dostavljanje obavještenja putnicima, te direktno dostavljanje primjedbi i sugestija putnika.

“BL bus” aplikacija dostupna je na internet strani bl-bus.com za android i IOS platforme.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će se modernizaciji javnog prevoza morati posvećivati sve više pažnje i da je ovo jedan od prvih koraka u stvaranju bolje komunikacije sa građanima.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović rekao je da je u aplikaciju uneseno oko 8.000 polazaka i da su u njoj dostupne imejl-adrese, kao i brojevi telefona svih prevoznika na području grada.

On je dodao da pokretanje aplikacije predstavlja prvu fazu, dok je u drugoj fazi predviđena i njena verzija na engleskom jeziku za potrebe stranih turista koji dolaze u Banjaluku.

“Za početak sljedeće godine planirano je postavljanje `ku-ar` kodova na određenim stajalištima, čijim bi skeniranjem korisnik automatski odlazio na ovu aplikaciju”, rekao je Davidović.

On je za početak septembra najavio i štampanje oko 20.000 klasičnih brošura sa redom vožnje koje će biti besplatno distribuisane građanima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanima-aplikacija-bl-bus/||claudebot