Banjaluka: Slomio nogu bježeći od krvoločnih pasa

Objavljeno: 19. 8. 2015 u 10:22h

Đorđe Stupar (76) slomio je nogu i povrijedio ruku pošto je neposredno uz obalu Vrbasa ispod samog Kastela upao u rupu bježeći od dva krvoločna psa.

Stuparu je operisan polomljeni skočni zglob u Univerzitetskoj bolnici – Klinički centar Banjaluka i sada se nalazi na kućnom liječenju.

“Ovo nikad nisam vidio, a kamoli doživio. Prema meni su trčala dva razjarena psa. Sve je ličilo na horor film, sa psima ubicama”, ispričao je Stupar.

Kazao je da se sve odigralo prošle subote, oko deset časova ujutro, nedaleko od Gradskog mosta.

“Inače, imam običaj da šetam obalom Vrbasa, ispod Kastela i nikad mi se ništa nije desilo. Vraćajući se iz crkve, želio sam da prošetam pored Vrbasa. Tu je bio neki čovjek, a od njega na 20 metara dva ogromna psa. On im je nešto rekao, a oni su razjareni potrčali prema meni. U strahu počeo sam da bježim”, ispričao je Stupar.

Dodao je da se u tom trenutku obratio čovjeku, za koga sumnja da je vlasnik pasa i molio ga da ih zaustavi.

“Vikao sam: “Zaustavite ih, zaustavite ih”, ali on je ostao mrtav-hladan. Kad su mi se psi skroz približili, počeo sam da se povlačim korak po kora i tjeram ih od sebe. Tako bježeći od njih, izgubivši ravnotežu, pao sam u rupu od metar dubine, te povrijedio ruku i slomio nogu”, kazao je Stupar.

Prema njegovim riječima, da nije bilo ljudi sa druge strane Vrbasa, koji su pozvali Hitnu pomoć, tragedija je mogla biti i veća.

“Psi su dresirani, jer su slušali tog čovjeka, koji je bio sa njima. Poznanici su mi pričali da taj čovjek redovno sa pisma dolazi na obalu Vrbasa i da ovo nije jedini slučaj da su nekoga napali. Kažu da je upozoren, ali džaba”, rekao je Stupar.

U Centru javne bezbjednosti ističu da je Đ. S. (76) zadobio povrede šetajući pored rijeke Vrbas.

“Ovaj slučaj je prijavljen u subotu oko 12 časova. Đ. S. su napala dva psa, te je s namjerom da izbjegne napad upao u rupu, usljed čega je zadobio tjelesne povrede. Obavljen je uviđaj”, rekli su u CJB Banjaluka.

Kazne

U Gradskoj upravi ističu da su kazne za vlasnike zbog izvođenja pasa bez poveza i korpe na njušci od 100 do 1.000 KM.

“U 2014. godini su kažnjena četiri vlasnika, dok je od početka ove godine izrečeno šest kazni. Nadzor nad izvođenjem pasa se vrši u toku svakodnevnih kontrola, kao i po prijavama građana”, rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-slomio-nogu-bjezeci-od-krvolocnih-pasa/||claudebot