Banjaluka: Isplaćene sve učeničke stipendije

Objavljeno: 19. 8. 2015 u 13:01h

Sve stipendije za školsku 2014/2015. godinu, za 1.101 učenika stipendiste grada Banjaluka su isplaćene, dok je za 369 studenata, koje grad stipendira, isplaćena šesta stipendija, a još po dvije će dobiti u septembru i oktobru.

“Ovim će biti završena isplata svih stipendija. Već početkom septembra biće raspisan konkurs za dodjelu stipendija grada Banjaluka za učenike srednjih škola, a za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama početkom oktobra”, rekao je šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu Milenko Malinović.

Prema njegovim riječima, učenici i studenti moći će konkurisati za jednu od tri vrste stipendija, i to stipendije za uspjeh u školi odnosno na studiju, stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za deficitarna zanimanja.

“Za narednu školsku 2015/2016. godinu deficitarna zanimanja za učenike srednjih škola su zidar, tesar i obućar. Deficitarna zanimanja za struke koje se stiču na visokoškolskim ustanovama su diplomirani inženjer elektrotehnike, odsjek računarstvo i informatika, diplomirani inženjer tekstilnog inženjerstva, odsjek tekstilno inženjerstvo – obućarska tehnologija i dizajn, kao i diplomirani profesor matematike i informatike”, naveo je Malinović.

Naglasio je da je 1,6 miliona maraka planirano za stipendije u narednoj školskoj godini, te da će visina stipendija ostati ista, osim za deficitarna zanimanja za učenike koja je sa 150 povećana na 160 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-isplacene-sve-ucenicke-stipendije/||claudebot