Omiljena Pinkova zvjezdica u Domu “Rada Vranješević”

Objavljeno: 18. 8. 2015 u 11:35h

David Radosavljević iz Laktaša, omiljena Pinkova zvjezdica, posjetio je juče Dom za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” i družio se sa štićenicima, kojima je poklonio “Pionirove” slatkiše i sve igračke koje je dobio od fanova.

U dirljivom susretu sa djecom doma 11-godišnji David je odgovarao na pitanja djece, pjevao im, dijelio autograme i rado pozirao pred kamerama. Štićenici doma pratili su mladog pjevača kroz takmičenje i bili mu najveća podrška, pa ne čudi njihovo oduševljenje kada im je došao u goste.

Inspiracija za štićenike

Na mini-koncertu pridružila mu se i jedna od štićenica doma predivnog glasa, koja se aktivno bavi muzikom i koja nam je rekla da planira da se najvjerovatnije već sljedeće godine prijavi na ovo takmičenje. David je obećao da će joj pružiti podršku, a možda u budućnosti snime i duet.

“Djeca se mnogo raduju ovakvim događajima, posebno što su Davida pratili od početka. Sada kada je raspust oni imaju mnogo slobodnog vremena koje se trudimo da ispunimo kvalitetnim sadržajem. Mnoga naša djeca sanjaju da krenu njegovim stopama”, rekla je Ljiljana Uletilović, psiholog u domu.

Inače, David je paket slatkiša u svojoj težini (43 kilograma) dobio od kompanije “Pionir” i odlučio da dio pokloni upravo ovoj djeci. Kaže da mu je Toše Proeski, koji je bio poznat po humanitarnom radu, jedan od uzora.

“Bilo mi je divno u druženju s djecom. Nadam se da ću ponovo doći i donijeti poklone”, kazao je ovaj simpatični 11-godišnjak.

Djeci je ispričao da je počeo da pjeva još s tri godine i to na karaokama i da je mama prepoznala njegov talenat. Ponosan je na svoje učešće na takmičenju i ističe da ga je od članova žirija najviše oduševila Goca Tržan.

Šarmirao region

David je učešćem u muzičkom šou-programu “Pinkove zvezdice” oduševio i žiri i cijeli region. Dobio je zvjezdicu za emociju koju pokazuje tokom pjevanja. Inače, njegov talenat već duže vrijeme unapređuje Maja Manojlović Dobrijević, banjalučka umjetnica i vokalni trener. David je nastupao kao gost na koncertima poznatih pjevača, među kojima su i Goca Tržan i Dino Merlin.

Odličan je učenik Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Trnu, a otkako je nastupio u “Pinkovim zvezdicama” život mu se promijenio. Najveću je podršku, kaže, dobio od drugara iz škole, porodice, ali i drugih učesnika “Zvezdica”.

Dječak koji je šarmirao region ističe da nikada neće postati umišljen i da i dalje voli iste stvari kao i prije – muziku, sport, prijatelje, porodicu. Za njega poznati muzičari imaju samo riječi hvale. Jelena Tomašević je rekla da BiH, pa i cijeli region, ima pravu malu zvijezdu. U Laktašima već ima svoju publiku, a vršnjaci ga uvijek dočekuju velikim aplauzom.

Inače, David radi na pjesmi i spotu, ali detalji još nisu poznati. S obzirom da je dobrodošao na koncertima velikih zvijezda, ne bi nas začudilo da se pojavi kao gost na albumu nekog pop ili folk pjevača.

Svaka pomoć je dobrodošla

U Domu “Rada Vranješević” trenutno boravi osamdesetak štićenika, a sama ustanova osnovana je po završetku Drugog svjetskog rata i može da primi 150 štićenika.

Finansiranje ove ustanove zavisi od broja djece. Dom po svakom štićeniku mjesečno dobija 625 KM od opštine koja je smjestila dijete i 680 od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

“Od tog novca moramo obezbijediti hranu, lijekove, odjeću i obuću, školski pribor, da platimo komunalije, kao i sve ono što ide uz održavanje ustanove, ali i da isplatimo plate radnicima”, naveo je Vladimir Kajkut, vršilac dužnosti direktora Doma “Rada Vranješević”.

Donacije su uvijek dobrodošle, a ovakve i slične akcije, na sreću, česte su. Djeci su darove uručili sportisti, muzičari, privatnici, ali i političari. Svi građani koji žele da pomognu mogu da se obrate osoblju doma.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/omiljena-pinkova-zvjezdica-u-domu-rada-vranjesevic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])