Banjaluka: Zbog loše vidljivosti traže novu rasvjetu

Objavljeno: 12. 8. 2015 u 09:46h

Predstavnici studenata traže postavljanje adekvatne ulične rasvjete u dijelu Ulice majke Jugovića, od Venecija mosta do Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, jer smatraju da je ovo jedan od najlošije osvijetljenih dijelova grada, dok je u večernjim časovima, tvrde, potpuni mrak.

Kako kažu, na ovom potezu se sa jedne strane ulice nalazi studentski centar “Nikola Tesla”, a sa druge strane Ekonomski i Pravni fakultet, gdje cirkuliše veliki broj građana, posebno pješaka.

“Na ovoj lokaciji cirkuliše ogroman broj studenata iz studentskog centra, jer je tu smještena gotovo polovina fakulteta Banjalučkog univerziteta. Ja, kao student iz ovog grada, vozač sam i svjedok koliko je u večernjim časovima na ovom dijelu teško uočiti pješake na postojeća dva pješačka prelaza kod Ekonomskog fakulteta i na početku Venecija mosta”, govori Borivoje Obradović, predsjednik Unije studenata RS.

On dodaje da velike krošnje drveća na potezu za pješake zaklanjaju postojeću rasvjetu i smatra da gradske vlasti za taj problem treba da nađu adekvatno rješenje. Stoga su iz Unije uputili zvaničan zahtjev Gradskoj upravi, tražeći da ovaj problem što prije bude riješen, odakle su rekli da će ga razmotriti čim budu imali uvid u njega.

U zahtjevu studenti podsjećaju da su se, zbog frekventnog saobraćaja i velike brzine koju razvijaju nesavjesni vozači, na ovom dijelu već događale saobraćajne nesreće.

“Mi ćemo insistirati na ovom zahtjevu, jer mislimo da je neophodno da se ovaj problem riješi na vrijeme, a ne da se dogodi nesreća i strada student pa da tek onda reagujemo”, poručuje Obradović.

Psi

Iz Unije studenata RS su pozdravili odluku da psi sa ove lokacije budu uklonjeni jer, kako kažu, njima nije mjesto kod fakulteta, već u azilu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zbog-lose-vidljivosti-traze-novu-rasvjetu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])