Banjaluka: Plaćanje parkinga obaveza, a nema automata

Objavljeno: 12. 8. 2015 u 11:36h

Plaćanje parkinga u Solunskoj ulici je obavezno, za to postoji i znak, ali je problem što nema postavljenog automata za naplatu.

Tako oni koji dođu na ovaj parking njegovo korišćenje moraju platiti SMS porukom, a ako kojim slučajem nemaju mobilni telefon ili dovoljno novca na računu, neka ni ne ostavljaju svog ljubimca na toj lokaciji. Kaznu će platiti sigurno!

To je izazvalo revolt vozača koji najčešće dolaze u Centar javne bezbjednosti Banjaluka, Kancelariju CIPS za izdavanje ličnih dokumenata ili Okružni sud.

Banjalučanin Neven Krsmanović ističe da nigdje na svijetu nema da je plaćanje parkinga obaveza samo putem mobilnog telefona.

“Pa ako nisu postavili parking sat, nisu trebali ni da uvode plaćanje parkinga. Istina, danas su moderna vremena da i djeca imaju mobilne telefone, ali ima i onih koji ih niti žele da imaju, niti da ih nose sa sobom. Kako oni da ostave vozilo na ovom parkingu. Moj djed od 75 godina aktivno vozi automobil, ali nikada u životu nije poslao SMS poruku, pa se pitam kako bi on ovdje parkirao ili mu preostaje da ostavi auto kilometar dalje”, kaže Krsmanović.

Dodaje da mu je bilo čudno kada je prvi put uočio da na ovom parkingu nema automata.

“Prvo sam mislio da je automat pokvaren pa privremeno uklonjen zbog popravke, jer na tabli piše da se parking plaća putem automata ili SMS-om. Naknadno sam shvatio da automata tu nikada nije ni bilo”, kazao je Krsmanović.

Iz Gradske uprave su rekli da se radi o parkingu malog kapaciteta, te da stoga, ali i zbog finansijskih razloga, na ovom mjestu još nije postavljen automat za naplatu.

“Riječ je o parkingu sa malim kapacitetom mjesta, pa nije bilo rentabilno stavljati automat, koji košta nekoliko hiljada maraka. Kada budemo imali novca moguće je da će automat biti postavljen. U susjednoj ulici Vojvode Momčila imaju tri automata. Onaj ko ne može da plati putem SMS-a može da iskoristi jedan od tih automata i plati parking”, kazali su u Gradskoj upravi.

Stanari

Iz Gradske uprave su rekli da stanari obližnje zgrade parking plaćaju na godišnjem nivou, a cijena te karte je 50 KM.

“Naplaćivanje ovog parkinga je počelo upravo na inicijativu stanara obližnje zgrade”, kazali su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-placanje-parkinga-obaveza-a-nema-automata/||claudebot