Banjaluka: Uklanjanje ambrozije, očišćeno 38 hiljada kvadrata

Objavljeno: 10. 8. 2015 u 11:39h

Na gradskom području u Banjaluci za nepunih mjesec dana uklonjena je ambrozija sa 38.000 metara kvadratnih.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja saopšteno je da je do sada ambrozija uklanjana u ulicama Koste Jarića i Sime Miljuša u naselju Starčevica, te Jasmira Malčića na Pobrđu i Poljskog partizanskog bataljona u Lazarevu, kao i na Vrbaskom putu u Boriku.

U naseljima Centar jedan i dva, Nova Varoš, Rosulje, Borik, Lauš i kod zgrade Administrativnog centra Vlade Republike Srpske, ambrozija je uklanjana sa manjih površina, i to na mjestima gdje su vršeni prekopi, deponovan materijal ili izvođeni neki drugi radovi.

Akcija uklanjanja ambrozije trajaće do početka oktobra, a plan je da svakog mjeseca bude pokošena površina od 30.000 metara kvadratnih.

Košenje ambrozije na javnim površinama počelo je 15. jula, a u gradskom budžetu za ovu namjenu predviđeno je 20.000 KM.

Iz Gradske uprave Banjaluka apeluju na vlasnike privatnih parcela da i oni uklone ovu alergenu biljku.

Ukoliko građani primijete ambroziju na javnoj površini, to mogu prijaviti na telefon Odjeljenja komunalne policije, na broj 051/306-464, te Odjeljenju za inspekcijske poslove, ukoliko je riječ o prisustvu ambrozije na poljoprivrednom zemljištu, na broj 051/244-428.

Na raspolaganju su im i brojevi telefona Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja 051/244-593 i Centra za obavještavanje – 121.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-uklanjanje-ambrozije-ocisceno-38-hiljada-kvadrata/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])