Petrićevac pun makadama (FOTO)

Objavljeno: 3. 8. 2015 u 08:22h

Više ulica u banjalučkim naseljima još nema asfaltnu podlogu pa mještani svakodnevno na putu do posla ili škole prolaze makadamom, često preko brojnih rupa i kamenja pod nogama.

U tome prednjači mjesna zajednica Petrićevac koja ima još 4,5 km makadamskih puteva, a kako su nam rekli iz Savjeta MZ, na postavljenje alfalta čeka osam ulica. To Petrićevac svrstava u grupu gradskih naselja sa najvećim brojem putnih podloga sa šljunkom.

“Petrićevac ima najviše makadamskih puteva i to se mora promijeniti”, istakao je Saša Babić, predsjednik Savjeta MZ Petrićevac.

Po makadamu svaki dan hodaju mještani Ulice Vuka Jelovca, a kako ogorčeno kažu, uskoro bi im mogao nedostajati i most koji pomaže stanovnicima, autima i teretnim kamionima da prođu preko obližnjeg kanala, koji je dubok nekoliko metara.

Mještanka Zagorka Božić kazala je da je hodanje po makadamu najgore kad su kiša i blato na sve strane.

“Voda u kišnim danima donosi kamenje sa makadama u dvorišta kuća, ali i u obližnji potok, preko koga prelazimo nestabilnim mostom”, istakla je ona.

Na početku ove ulice nema ni table sa nazivom, tako da ih gosti i oni koji dolaze prvi put teže pronađu.

“Nalazimo se relativno blizu centra, a nemamo dobro riješeno pitanje infrastrukture”, kažu mještani Ulice Vuka Jelovca.

Dobrom putnom infrastrukturom ne mogu se pohvaliti ni svi mještani MZ Lauš I.

“Ulice Kosovska i Franca Šuberta imaju nekoliko ogranaka koji nisu asfaltirani”, potvrdio je Nebojša Matić, predsjednik Savjeta MZ Lauš 1.

Iz Savjeta MZ Lazarevo 2 kažu da su zadovoljni jer je ostalo samo malo ogranaka ulica koje nisu pod asfaltom.

“U ovom naselju je 95 odsto ulica asfaltirano, čime smo jako zadovoljni, a manji problem predstavljaju neasfaltirani dijelovi ogranaka ulica Branka Popovića i Sretena Stojanovića”, kaže Milenko Roljić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 2.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/petricevac-pun-makadama-foto/||claudebot