Banjaluka: Za projekte udruženja građana 32.800 KM

Objavljeno: 1. 8. 2015 u 18:43h

Grad će ove godine sufinansirati projekte 18 udruženja građana i nevladinih organizacija, a za te namjene iz budžeta biće izdvojeno 32.800 KM.

Kako su objasnili u Gradskoj upravi, sufinansirani su projekti iz oblasti socijalne zaštite, zdravstva, zaštite životne sredine, ljudskih prava i prava manjina, kao i iz drugih oblasti od interesa za lokalnu zajednicu, i to iznosima koji se kreću između 1.000 i 3.800 KM.

“Komisija za vrednovanje projekata udruženja građana, odnosno nevladinih organizacija donijela je odluku da Udruženje “Zelena rijeka Vrbas” za realizaciju projekta “Eko-festival – Dani Vrbasa” dobije najveći iznos, a to je 3.800 KM” rekli su u Gradskoj upravi.

Prema njihovim riječima, najmanji iznos, po 1.000 maraka  namijenjen je za projekte Saveza invalida rada grada, Asocijacije za razvoj i ekonomiku prirodnih resursa, Udruženja književnika Srpske i Gradskog esperanto društva “La mondo”.

U Udruženju “Zelena rijeka Vrbas” ističu da 3.800 KM nije dovoljno za realizaciju projekta “Eko-festival – Dani Vrbasa”, ali, kako kažu, bolje išta nego ništa.

“U svakom slučaju, zahvalni smo na podršci grada, jer smo svjesni generalno teške finansijske situacije. Dvodnevni “Eko-festival – Dani Vrbasa”, koji organizujemo treću godinu zaredom, počinje 27. avgusta” rekla je portparol festivala Karolina Karalić.

Dodala je da će ovogodišnji festival biti nešto skromniji nego lani.

“U sklopu festivala posjetioce očekuju ekološke i edukativne radionice, promocija raftinga i kajaka na Vrbasu, te “kotlićijada”. Što se tiče muzičkog programa, posjetioce će zabaviti sjajan bend iz Australije i Srbije, kao i banjalučki bendovi” istakla je Karalićeva.

Među odabranima je i projekat Udruženja porodice sa četvoro i više djece Banjaluka u kojem su, kako kažu, razočarani iznosom od 1.100 maraka.

“Aplicirali smo projektom “Sačuvajmo planetu – čuvajmo hranu, bacanje hrane šteti planeti” u vrijednosti od 4.000 maraka, a dobićemo svega 1.100 maraka, što dovodi u pitanje njegovu realizaciju. Bolje da su nas odbili nego što su nam toliko odvojili” rekao je predsjednik Udruženja Jovan Radovanović.

Dodao je da će o ovom pitanju idućih dana razgovarati sa nadležnima u Gradskoj upravi.

Grad je prošle godine sufinansirao projekte 29 udruženja građana i nevladinih organizacija iznosima između 1.000 i 5.000 maraka, a ukupno je za ove namjene potrošeno 57.150 maraka, skoro dvostruko više nego ove godine.

Dobili pomoć

> Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka – 3.000 KM

> Udruženje distrofičara regije Banjaluka – 1.300 KM

> Udruženje “Porodična mreža” – 1.500 KM

> Savez invalida rada grada Banjaluka – 1.000 KM

> Udruženje “U povjerenju – Centar za psihoterapiju” – 2.000 KM

> Udruženje “Zajedno” – 2.000 KM

> Savez žena oboljelih od raka dojke “Iskra” – 2.600 KM

> Udruženje za pomoć licima sa autizmom “Djeca svjetlosti” – 2.300 KM

>  Klub liječenih alkoholičara grada Banjaluka – 1.200 KM

> Udruženje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa – 1.100 KM

> Udruženje omladine sa invaliditetom “Infopart” – 2.200 KM

> Udruženje “Mreža žena Ministarstva unutrašnjih poslova RS – RS WPON” – 2.300 KM

> Gradska organizacija slijepih – 2.400 KM

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-za-projekte-udruzenja-gradana-32-800-km/||claudebot