Mjesne zajednice u iduću godinu sa istim problemima

Objavljeno: 31. 7. 2015 u 15:47h

Lista prioriteta za rješavanje u mjesnim zajednicama i naredne godine ostaće ista kao i u ovoj, a mještane će uglavnom mučiti loša infrastruktura, odnosno potreba za boljim putevima, kanalizacijom i vodovodnom mrežom.

Potvrdili su to predstavnici savjeta MZ. Ističu da je prošlo sedam mjeseci u 2015. godini, a da je vrlo malo toga urađeno po listi prioriteta koju su upravo predstavnici i stanovnici svih MZ poslali Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta MZ Bronzani Majdan Mirko Popović  rekao je da se lista prioriteta koja je u pripremi neće puno razlikovati u odnosu na ono što su tražili za ovu godinu.

“Nije puno urađeno na otklanjanju problema u našoj MZ, ali trudićemo se da se koncentrišemo na dva važna pitanja. Prioriteti su snabdijevanje vodom i zapošljavanje” naglasio je Popović.

Prema njegovim riječima, Savjet MZ stoji na stanovištu da bi trebalo revitalizovati bivši pogon fabrike obuće “Bosna” koji se nalazi u Bronzanom Majdanu.

“Istina, on je privatizovan, ali bi društvena zajednica mogla da otkupi i ponovo pokrene proizvodnju, odnosno obezbijedi nova radna mjesta” rekao je Popović.

Sličnog mišljenja je i predsjednik Savjeta MZ Drakulić Ilija Đukić.

“Ništa nije urađeno u ovoj godini na podruju Drakulića. Čak ni asfalt nije popravljen, iako je pun udarnih rupa.  Ostaju isti prioriteti iz ove godine, koji se, nažalost, vrte već nekoliko godina. Želimo bolje uslove za život” naglasio je Đukić.

Dodao je da je potrebno izgraditi kanalizaciju u ulici Goluba Babića.

“Saobraćajnicu u ovoj ulici je potrebno proširiti, kao i u  Lovćenskoj i ulici Mlađe Ćusića” naveo je Đukić.

Osim ovog problema, Đukić je istakao da se u ulici Mlađe Ćusića nalazi klizište koje još nije sanirano.

“Rečeno nam je da je urađena projektna dokumentacija za sanaciju ovog klizišta, ali niko nam nije mogao reći kada će sami radovi početi”  dodao je Đukić.

Predsjednik Savjeta MZ Ljubačevo Radenko Vujasin rekao je da ni ove godine nije napravljen pomak u rješavanju njihovog dugogodišnjeg problema, snabdijevanja vodom.

“Zbog toga što nije završen vodovod “Gašića vrelo”, sedam sela ima problema sa vodosnabdijevanjem. Putevi nisu popravljeni, a iako se već godinama obećava, nije urađena rekonstrukcija Društvenog doma u našoj MZ” rekao je Vujasin.

Zbog teške ekonomske situacije Gradska uprava već godinama smanjuje ulaganja u mjesne zajednice. Ove godine je za izgradnju nove i održavanje postojeće infrastrukture planirano 20,7 miliona KM, lani je potrošeno 22,7 miliona KM, 2013. godine 23 miliona, a 2012. godine 37,8 miliona KM.

Korisnici

Odjeljenje za finansije počelo je pripreme za izradu budžeta za iduću godinu. Uputili su svim budžetskim korisnicima grada uputstvo na osnovu kojeg treba da sačine budžetske zahtjeve za sljedeću godinu. Te zahtjeve treba da dostave ovom odjeljenju najkasnije do 15. septembra.

Rebalans budžeta

Novac za novu infrastrukturu smanjen sa 4,2 miliona KM na 3,9 miliona

Izgradnja vodovoda smanjena sa milion na 950.000 KM

Nove saobraćajnice i mostovi sa milion na 700.000 KM

Rekonstrukcija javne rasvjete sa 50.000 na 40.000 KM

Održavanje asfaltnih saobraćajnica manje za 220.00 KM i sada iznosi 1,07 miliona KM

Za lokalne puteve manje 50.000 KM i sada iznosi 700.000 KM

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mjesne-zajednice-u-iducu-godinu-sa-istim-problemima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])