Stabla padala, a grom zapalio stub

Objavljeno: 25. 7. 2015 u 12:04h

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i kišom, koje je u četvrtak pogodilo Banjaluku, izazvalo je rušenje stabala, od kojih su neka padala po saobraćajnicama. Drveće i granje koji su bili rasuti po gradskim ulicama, osim ometanja saobraćaja, nisu ugrozila vozila i pješake.

Komandir Vatrogasne brigade Miroslav Malinić potvrdio je da je vatrogasna brigada intervenisala četiri puta radi uklanjanja obrušenih stabala i granja.

“U ulici Kralja Petra Drugog Karađorđevića u naselju Rosulje intervenisali smo dva puta. Jednom u 17.30, a drugi put u 19.30 časova. Nevrijeme je srušilo jedno stablo, a drugo je bilo zalomljeno i prijetilo je da se obruši i ugrozi prolaznike i vozila. Odsjekli smo ga i uklonili sa trotoara, a kasnije je došla i policija. I stablo na trotoaru kod parka “Mladen Stojanović” nevrijeme je u popodnevnim časovima srušilo na saobraćajnicu, pa smo ga uklonili. Na bulevaru Srpske vojske oko 18 časova uklanjali smo granje sa saobraćajnice” rekao je Malinić.

On je dodao da je nevrijeme izazvalo i udar groma koji je udario u električni stub.

“Udario je grom u električni drveni stub, koji se zapalio nedaleko od  Kola na Manjači. Ugasili smo požar i sreća je da niko nije povrijeđen. Jednu intervenciju smo imali i u Kordunaškoj ulici, kada se dvoje ljudi zaglavilo u liftu usljed nestanka električne energije, takođe tokom nevremena “dodao je Malinić.

U Gradskoj upravi su rekli da je na uklanjanju granja i posljedica nevremena, pored vatrogasne jedinice, učestvovao i Odsjek za poslove civilne zaštite, kao i ekipe preduzeća “Tamaris”.

“Zbog udara groma, ne radi pumpa za vodu na rezervoaru Đurđevac u Stričićima. Dežurne ekipe su radile na  otklanjanju kvara” kazali su u Gradskoj upravi.

Iz preduzeća “Tamaris” su rekli da su radnici ovog preduzeća uklanjali porušeno drveće i da su u pitanju stabla lipe i jablana.

Sadnice

Ekipe preduzeća “Tamaris”, koje je zaduženo za održavanje gradskog zelenila, u proteklih desetak dana svako jutro rade na zalijevanju stabala na području grada.

“Zalijevamo mlade sadnice zbog velikih vrućina i nastavićemo sa akcijom sve dok one ne prođu”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stabla-padala-a-grom-zapalio-stub/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])