Ništa od novih igrališta

Objavljeno: 16. 7. 2015 u 10:27h

Manjak dječjih igrališta u Banjaluci je evidentan problem jer niču nova naselja i postojeća se šire, a mališanima fali mjesta za igru.

Iz Gradske uprave navode kako ove godine neće biti izgradnje novih igrališta, dok stanari pojedinih zgrada, kao što su one na Bulevaru Desanke Maksimović, sami pokušavaju stvoriti mjesto za igru djece.

Stanovnici Ulice Slobodana Kusturića podno naselja Stračevica kažu da su prinuđeni da svakodnevno provode vrijeme sa djecom na betonu između zgrada jer osim igrališta nedostaju i zelene površine. Saobraćaj je, dodaju mještani, veoma frekventan pa je time narušena bezbjednost najmlađih kad se igraju pored zgrada.

Aleksandra P., koja čuva dvoje djece iz ove ulice, kaže da u ovom dijelu grada postoji veliki broj djece, a nema pravog igrališta, pogotovo onih sa mekanim površinam.

“Nismo u mogućnosti da djeci stalno plaćamo igraonicu, niti da ih vodimo u park ‘Mladen Stojanović’, koji je daleko. Treba nam veliko, pravo igralište za djecu”, kazala je jedna majka.

U više mjesnih zajednica su se požalili na nedostatak igrališta.

“Većina mjesnih zajednica koje su udaljene od centra grada dječjim igralištem nazivaju u stvari školsko dvorište u kojem ima jedna do dvije ljuljaške i eventualno klackalica. U MZ Ada igralište u školskom dvorištu dotrajalo je do te mjere da se roditelji ne usuđuju da djecu puste da se igraju”, rekao nam je juče Vito Pejaković, predsjednik Savjeta MZ Ada.

Iz Odjeljenja za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja su potvrdili da za ovu godinu nije planirana izgradnja dječjih igrališta na teritoriji grada, ali da je u planu sanacija postojećih.

“Planirana je sanacija dječjih igrališta, koja je u toku. Radove izvodi preduzeće ‘Procesna oprema’, a radi se na popravci oštećenja na spravama”, kažu iz ovog odjeljenja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nista-od-novih-igralista/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])