Banjaluka: Svi oduševljeni Natašinim crtežima! (Foto)

Objavljeno: 15. 7. 2015 u 09:55h

Slikarka velikog srca Nataša Rogić nije mogla da odbije oduševljenu djecu i osoblje Univerzitetske bolnice KC Banjaluka, pa je nakon završetka oslikavanja dječijih čekaonica, nastavila je da oslikava i odjele, i to potpuno besplatno!

“S obzirom da se, između ostalog, bavim oslikavanjem zidova dječjih soba i poslovnih prostora, javila mi se želja da uljepšam i prostorije na odjelima za dječije bolesti, vidjevši jednom prilikom da su zidovi potpuno prazni. Prije par dana završila sam oslikalavanje čekaonice na pedijatriji i dječijoj hirurgiji, a uradila sam oko 20 slika.

Dok sam radila čekaonice stvorio se jedan ‘problem’ – svi su bili oduševljeni, djeca, roditelji, osoblje… Svi su stalno prilazili i sa oduševljenjem posmatrali kako radim uz molbe da oslikam malo i odjele. Nisam mogla da ih odbijem, pa sam se obratila načelniku pedijatrije i direktoru Kliničkog centra sa molbom da mi samo pronađu sponzore za materijal, s obzirom da sam do tada sve troškove snosila sama.

Oni su to i učinili, i zahvaljujući jednoj poznatoj knjižari i jednoj farmaceutskoj kući, nabavili su potreban materijal, pa sam počela i sa oslikavanjem odjela”, priča Rogićeva.

“Trebaće mi oko mjesec dana da oslikam i odjele, s obzirom da nisam u mogućnosti baš svaki dana da radim, tj. odlazim onako kako mi moje slobodno vrijeme dozvoljava. Prijatelji i poznanici su oduševljeni ovom akcijom, svi su me podržali i ukazali veliko poštovanje zbog toga što radim”, priča ona.

Nataša kaže da za nju oslikavanje bolničkih zidova ne predstavlja nikakav napor niti opterećenje, jer uživa u slikanju.

“Pogotovo kada sam okružena djecom koja znatiželjno zapitkuju i pokazuju svoje ogromno oduševljenje. Za mene je to i više nego dovoljan motiv za rad”, kaže na kraju razgovora ova sjajna djevojka!

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-svi-odusevljeni-natasinim-crtezima-foto/||claudebot