Turisti hrle u Krupu na Vrbasu (Foto)

Objavljeno: 14. 7. 2015 u 08:24h

Turisti sa svih strana dolaze u Krupu na Vrbasu, jedno od najljepših mjesta Banjaluke, a u posljednje vrijeme čak stižu iz Kine i arapskih zemalja.

Dragan Ilić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Krupa na Vrbasu, kaže da su veoma zadovoljni posjetom turista na ovoj lokaciji koja ima mnogo toga da ponudi posjetiocima – od vjerskih objekata pa sve do sportskih aktivnosti i uživanja u slapovima. Dodaje da su baš rijetki oni dani kada je Krupa na Vrbasu bez turista i izletnika.

“Dolaze nam ljudi iz različitih zemalja, a ono što ih najviše oduševi su slapovi i naš mlinar, koji je svaki dan tu. Najviše turista dolazi iz Srbije i Hrvatske, a sve češći su posjetioci iz Njemačke, Francuske i Italije. U posljednje vrijeme dolaze i turisti iz Kine i arapskih zemalja”, kaže Nevena Vidović, mještanka i vlasnica ugostiteljskog objekta.

Pored manastira svetog Ilije, srednjovjekovnog grada Grebena i drugih kulturnih i istorijskih lokacija i atrakcija, najljepši dio posla uradila je sama priroda, sa rijekom Krupom i slapovima, ali i mjestima za kampovanje, biciklizam, kupanje, rafting, kajak i kanu, alpinizam i brojne druge aktivnosti.

“Za neke turiste su na prvom mjestu kulturni spomenici, manastir ili nekropola stećaka, neki šetaju i planinare, a neki opet obilaze vodenice i slapove koji se podno mjesta ulijevaju u Vrbas”, govori Vidovićeva.

Ona ističe da je mana ovog izletišta to što nemaju prenoćište.

Mlinar Đorđe Stanojčić takođe je zadovoljan dolaskom turista.

“Jako su oduševljeni kad vide kako mlin melje i kao suvenir uvijek kupe brašno”, ističe Stanojčić.

Turisti koje smo zatekli u Krupi na Vrbasu stigli su iz Abu Dabija, te kažu da su ih oduševili slapovi, a od specijaliteta heljdini uštipci.

“Takođe, šetalište do slapova je lijepo uređeno i stvarno uživamo ovdje”, kažu ovi turisti iz dalekih Emirata.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/turisti-hrle-u-krupu-na-vrbasu-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])