Nakit iz Banjaluke stigao do Rusije

Objavljeno: 12. 7. 2015 u 12:05h

Tijana Štrkić (25) iz Banjaluke diplomirani je komunikolog i pohađa master studije novinarstva, ali svoju kreativnost ispoljava kroz pravljenje raznovrsnog nakita za koji je kupce pronašla širom svijeta.

Svakodnevno šalje pošiljke nakita u Evropu i Ameriku, a najdraže pošiljke su joj one koje su otišle za Rusiju. Njen nakit, kako kaže, nose i javne ličnosti iz regiona, što je za nju dokaz prepoznatljivosti i originalosti.

Ona je u početku svoj rad stidljivo pokazivala prijateljicama i porodici, koji nisu krili oduševljenje.

“Kada sam shvatila da se moje ideje i rad ljudima istinski dopadaju, ubrzo su počele da stižu i prve narudžbe, tada sam i smislila ime ‘Nakit za poneti’. To je bio trenutak kada sam počela ozbiljno da se bavim ovim poslom, a od tada je prošlo već tri godine” prisjeća se Tijana.

Mir i zadovoljstvo nalazi u vremenu dok pravi zanimljiv i maštovit nakit.

“Osmišljavanje i sam postupak pravljenja nakita za mene je više od hobija, to je trenutak kada moja ideja prerasta u jedno djelo”, govori ona.

Nakit pravi prema svom ukusu, ono što bi nosila na sebi u svakom trenutku, a prati šta su to preporučili modni dizajneri.

“Prije destak dana izašla je moja nova ljetna kolekcija, koja apsolutno prati trend ove sezone, a najviše se nose minđuše i ogrlice sa resama. Neke boje se nose godinama, kao što su zlatna i srebrna, koje su zastupljene u svakoj mojoj kolekciji, dok se posljednje dvije godine nose jarke boje poput roze, narandžaste i žute”, govori Tijana.

Materijale za izradu nakita nabavlja iz Beograda i preko interneta iz Kine, te dodaje:

“Uglavnom koristim češki kristal, plastične perlice, svarovski kristale, dok za ogrlice koristim metal, kanap… Ma, od svega mogu da napravim nakit.”

Facebook stranica pod nazivom “Nakit za poneti”, ali i Instagram profil na kojem ima oko 2.500 pratilaca, najbolja su reklama njenog rada.

“Na društvenim mrežama provodim gotovo 24 časa kako bih odgovorila na sve poruke i zahtjeve onih koji prate moj rad”, kaže Tijana.

Izrađuje unikatni nakit po narudžbi, ali, kako kaže, susretala sa sa raznim željama, mnoge joj se nisu ni sviđale, ali je uspjela da ih sprovede u djelo.

“Za jednu ogrlicu u koju sam svaki, pa i najsitniji cirkon ušivala u kožu ili mekanu plastiku, potrebno mi je bilo oko 15 časova rada. Žao mi je što naši ljudi ne cijene ručni rad i originalnost, više vole da budu uniformisani”, kaže Tijana.

Ova ambiciozna djevojka teži ka tome da otvori svoj prostor u kojem bi pravila i izlagala nakit.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nakit-iz-banjaluke-stigao-do-rusije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])