Banjaluka: Uz pješački prelaz i svijetleći znak u naselju Ada

Objavljeno: 10. 7. 2015 u 08:49h

Na radost mještana naselja Ada, uskoro bi mogla početi izrada pješačkog prelaza na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac kod spoja sa ulicom Vida Nježića.

Potvrdili su ovo za “Glas Srpske” u preduzeću “Putevi Republike Srpske”, koje je nedavno preduzeću “Niskogradnja” izdalo nalog za realizaciju ovog prelaza, a radovi bi trebalo da počnu najkasnije za 40 dana.

“U sklopu toga, poslije takozvane Marijine krivine, na postojećem pješačkom prelazu biće postavljen i sigurnosni sistem za pješački prelaz: plavi znak na kojem je nacrtan bijeli pješak, a koji u mraku svijetli i trepti”, rekla je portparol ovog preduzeća Natalija Kostrešević.

Dodala je da će se ovi radovi izvoditi u okviru redovnog održavanja putne mreže magistralnih i regionalnih puteva Republike Srpske s ciljem što bezbjednijeg odvijanja saobraćaja i bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković zadovoljan je što će konačno, poslije nekoliko godina vapaja mještana, nadležni uraditi sigurnosni pješački prelaz.

“Riječ je o veoma o veoma frekventnom putnu. Djeca i stariji mještani iz te ulice moraju da pretrčavaju na drugu stranu kako bi čekali autobus. Upravo na ovom mjestu prošle godine je automobil udario jednog dječaka”, rekao je Pejaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-uz-pjesacki-prelaz-i-svijetleci-znak-u-naselju-ada/||claudebot