Saobraćajno ostrvo u Vrbanji trn u oku vozača

Objavljeno: 7. 7. 2015 u 14:03h

Vozači, koji svakodnevno saobraćaju na relaciju Čelinac – Banjaluka žale se da vještačko ostrvo koje je ponovo postavljeno na skretanju sa magistralnog puta prema Gradskom groblju u Vrbanji. Razlog za to je loša preglednost na pomenutoj dionici puta.

Upravo zbog ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju na nepreglednoj krivini, to ostrvo je u proteklom periodu čak nekoliko puta postavljano i rušeno.

Vozač Zoran Milanović iz naselja Zeleni Vir kaže da je  nedavno mogao udariti vozilom u ostrvo.

“Najveći problem je to što su ostrvo postavili na nepreglednoj krivini. Ko ne poznaje ovaj teren može lako da nastrada a najgore je noću”, rekao je Milanović.

Dodao je da je razlika između ovog i prethodnog vještačkog ostrva samo u nepunom metru dužine.

“Ne vidim razloga ponovnog postavljanja vještačkog ostrvo na ovom mjestu. Ono je u svakom slučaju nepotrebno, jer je saobraćajnica dovoljno široka da se vozači, koji idu iz pravca groblja i obrnuto, mogu bez problema isključiti, odnosno uključiti u saobraćaj. A i bezbjednost bi bila mnogo veća da nema ovog ostrva”, istakao je Milanović.

Kako je objasnio predsjednik Udruženja za bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović na ovoj lokaciji problema za vozače će uvijek biti sve dok se ne ukloni zeleni pojas sa desne strane uz samu krivinu iz pravca grada.

“Samo na taj način bi bila postignuta dijagonalna preglednost za vozače iz oba pravca. To sam predložio i gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću na posljednjoj sjednici Skupštine grada”, istakao je Jaćimović.

Dodao je da u putnom pojasu od pet metara ne smije ništa biti što bi moglo ometati bezbjednost u saobraćaju.

“Prethodno vještačko ostrvo na ovom mjestu uklonjeno je, između ostalog, zbog saobraćajne nesreće u kojoj se prevrnuo šleper”, podsjetio je Jaćimović.

Iz Odjeljenje  za komunalne i stambene poslove kratko  su odgovorili da je pomenuta raskrsnica izgrađena u skladu sa projektnom dokumentacijom na koju je saglasnost dalo preduzeće JP “Putevi RS”. Inače, pomenuta dionica puta u nadležnosti je “Putevi RS” .

Kamera

Kako bi poboljšali stanje bezbjednosti saobraćaja u Vrbanji uskoro će biti postavljena stacionarna, odnosno pokretna kamere na jednoj od tri kritične lokacije.

Razlog tome je to što je ovaj magistralni put poznat po bahatim vozačima i neprilagođenoj brzini.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/saobracajno-ostrvo-u-vrbanji-trn-u-oku-vozaca/||claudebot