Fabrika duvana Banjaluka: Poskupjele cigarete

Objavljeno: 7. 7. 2015 u 11:42h

Pojedine vrste cigareta Fabrike duvana Banjaluka poskupjele su od 1. jula za deset feninga po paklici, potvrdili su u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Poskupljenje se odnosi na “Eva Yellow”, “Eva Blue” i “Eva Pink” koje umjesto dosadašnjih 3,80 koštaju 3,90 KM. Za deset feninga poskupjele su i “morava RCB” i “hercegovina HF RCB” i sada koštaju po 3,40 KM.

Cijene cigareta u BiH povećane su i 1. juna za deset do 20 feninga po kutiji. Tada su poskupjele pojedine vrste cigareta Fabrike duvana Sarajevo i “Imperijal tobaka”. Većina cigareta koje proizvodi Tvornica duhana Rovinj poskupjela je 1. aprila. Prije toga cigarete su, kao i proteklih godina, poskupjele 1. januara, jer proizvođači i distributeri usklađuju cjenovnike sa rastom akcize.

“Od akciza na duvan i duvanske prerađevine u prvom polugodištu 2015. UIO je naplatio 402,3 miliona KM, što je za 40,5 miliona više u odnosu na isti period 2013. godine kada je naplaćeno 361,8 miliona KM”, kazali su u UIO.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/fabrika-duvana-banjaluka-poskupjele-cigarete/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])