Banjaluka: Uprkos vrućini nije povećan broj pacijenata

Objavljeno: 6. 7. 2015 u 15:42h

U ambulantama Doma zdravlja Banjaluka nije povećan broj pacijenata, uprkos visokoj temperaturi vazduha, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Portparol Doma zdravlja Banjaluka Dijana Ožegović napominje da će u narednom periodu biti veoma visoka temperatura koja može da izazove određene zdravstvene probleme.

“Kao zaštitu od ljetnih vrućina ljekari savjetuju izbjegavanje boravka na suncu kada je sunčevo zračenje najjače, nošenje odgovarajuće odjeće svjetlijih boja, kao i šešira i sunčanih naočara”, rekla je Ožegovićeva.

Ona je dodala da je važno prilagoditi fizičke aktivnosti vremenskim prilikama, izbjegavati obilne i masne obroke, te uzimati što više voća, povrća i dovoljno tečnosti, odnosno vode i prirodnih voćnih sokova.

Starijim osobama i hroničnim bolesnicima savjetuje se obavezno uzimanje propisane terapije.

“Pri pojavi uporne glavobolje, vrtoglavice ili povraćanja, ljekari savjetuju da se građani jave porodičnom ljekaru”, poručila je Ožegovićeva.

U Banjaluci je danas pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme sa temperaturom oko 35 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj do srijede se očekuje temperatura vazduha od 33 do 38 stepeni, a u srijedu, koja će biti najtopliji dan u ovom toplotnom talasu, najviša dnevna temperatura iznosiće od 35 do 40 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-uprkos-vrucini-nije-povecan-broj-pacijenata/||claudebot