Banjaluka: Službenici besplatan parking našli u Ravnogorskoj ulici

Objavljeno: 5. 7. 2015 u 09:15h

Kako bi izbjegli plaćanje parking mjesta ispred Vlade RS zaposleni u Administrativnom centru Vlade svoja vozila sve češće ostavljaju u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova varoš i time zauzimaju parking prostor stanovnicima tog naselja.

Stanovnici su, kako kažu, ogorčeni na poteze ovih vozača jer oni nemaju da ostave svoja vozila na parkinzima ispred zgrada u kojima žive.

Stanovnika jedne od stambenih zgrada u Ravnogorskoj ulici Stefan Jokić u petak smo vidno iznerviranog zatekli kako po povratku sa posla traži slobodno parking mjesto, jer je njegovo bilo zauzeto.

“Ujutru, kada sam krenuo na posao, na ovom parkingu ispred zgrade slobodnog mjesta je bilo na pretek. Međutim, sad ga nema ni za lijeka i tako kuburimo nepunih mjesec” rekao je Jokić. Dodao da ovaj problem jedino nije prisutan vikendom, odnosno neradnim danima.

 “Lično sam zapazio jednog službenika Vlade RS  koji svaki dan između 15 i 16 časova dolazi po svoj automobil, a sa sigurnošću mogu da tvrdima da nije iz našeg naselja” istakao je Jokić.

Njegova komšinica Marija Crnogorac ogorčena je na vozače jer ne mogu, kako kaže, da izdvoje tri marke za parking koliko košta parkiranje cijeli dan.

Predsjednik Udruženja za bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da je zbog ovog problema u petak do podneva imao pet poziva od stanovnika Nove varoši.

“Problem je nastao još od dana kada je postavljen automat za plaćanje odnosno čim je stavljena tačka na besplatno parkiranje kako zaposlenima tako i ostalim vozačima na lokaciji kod zgrade Vlade RS” rekao je Jaćimović.

Zbog toga su se, kako ističe Jaćimović, zaposleni iz obližnjih institucija, koji su ranije besplatno koristili parking kod Vlade RS, preselili u Novu varoš.

“Svako jutro oni zauzmu sva slobodna parking mjesta u naselju, između ostalog, vozila ostavljaju i na trotoaru i odlaze na posao” kazao je Jaćimović i dodao je udruženje na početku postavljanja automata za plaćanje parkinga podržali Gradsku upravu u namjeri da se stavi tačka na besplatno parkiranje, jer grad tim ubire veća novčana sredstva.

Gradska uprava ove godine programom zajedničke potrošnje planira izgradnju i naplatu parkinga u Ravnogorskoj ulici.

Parking

Na parkingu kod zgrade Vlade RS ima 500 obilježenih javnih parking mjesta.

Cilj uvođenja naplate parkinga na ovom mjestu je bio obezbjeđivanje boljeg pristupa građanima do objekata republičkih ustanova i institucija, koje su smještene na Trgu Republike Srpske. Sat parkiranja košta 0,5 KM, a cjelodnevno parkiranje tri marke.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-sluzbenici-besplatan-parking-nasli-u-ravnogorskoj-ulici/||claudebot