Banjaluka: Kamera kroti brze vozače kroz Zeleni vir

Objavljeno: 3. 7. 2015 u 13:21h

Dugogodišnji san mještana Zelenog vira uskoro bi mogao biti ostvaren postavljanjem stacionarne, odnosno pokretne kamere na jednoj od tri kritične lokacije, a sve s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja u ovom dijelu grada.

Kako je “Glasu Srpske” potvrđeno u MUP-u RS, u toku je pribavljanje potrebne dokumentacije i dozvola za postavljanje kamere i instaliranje sistema na toj lokaciji.

“Idućih dana očekujemo potrebnu dokumentaciju i saglasnost preduzeća “Putevi RS” i Gradske uprave, nakon čega možemo krenuti u realizaciju”, rekli su u MUP-u.

U “Putevima RS”, koji su nadležni za magistralni put, potvrdili su da je od MUP-a prije nekoliko dana stigao zahtjev za izdavanje saglasnosti za postavljanje stacionarne kamere u ovom naselju.

“U narednom periodu biće odgovoreno na zahtjev”, kratko su poručili iz ovog preduzeća.

Predstavnik građana Zelenog vira Branko Milinković istakao je da bi, prema njegovim saznanjima, kamera trebalo da bude postavljena najkasnije za 15 dana.

“Proteklih dana u naselje su dolazili stručnjaci i s njima smo se dogovorili gdje bi bilo najbolje postaviti kameru. Sutradan su došli i obilježili tu istu lokaciju”, rekao je Milinković.

Dodao je da su na samo nekoliko metara ovog puta za dvadesetak godina zbog bahatih vozača poginule 24 osobe, među kojima je bilo i djece.

Slobodanka Momić, majka dvoje djece, kaže da je presrećna što će nadležni napokon odgovoriti na njihov zahtjev.

“Svakodnevno prelazim ulicu i to sa djetetom u kolicima i uvijek moram biti oprezna. Kada je policija dolazila u naselje, vozilo se sporo, međutim, kako je nastupio raspust, vozila znaju da prođu brzinom i do 130 kilometara na sat”, požalila se Momićeva.

Dodala je da, pored svega, njihov problem treba da bude prioritet, jer šta će ulice i sve ostalo kad su na njima ugroženi građani, a najviše djeca.

Protesti

Mještani Zelenog vira su u nekoliko navrata organizovali proteste u namjeri da njihov vapaj dođe do ušiju nadležnih institucija.

Proteste su organizovali nakon posljednje nesreće koja se dogodila prije više od godinu i po. Tada je dječaka Milana P. udario automobil koji se prebrzo kretao. Dječak je za dlaku ostao živ.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kamera-kroti-brze-vozace-kroz-zeleni-vir/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])