Banjaluka: Motorom zakačio ivičnjak i poginuo

Objavljeno: 1. 7. 2015 u 08:49h

Miroslav Holovati (52) iz Banjaluke poginuo je u ponedjeljak uveče kada je skuterom “aprilija” sletio s puta na Bulevaru vojvode Petra Bojovića u banjalučkom naselju Borik.

Nesreća se dogodila oko 19.30 časova na dijelu puta od Rebrovačkog mosta do servisa “Vidović” u pomenutom naselju.

Holovati je nakon nesreće davao znake života, ali je od zadobijenih povreda umro iste večeri u Univerzitetskoj bolnici – Klinički centar Banjaluka.

Prema riječima očevidaca, pad motocikliste bio je stravičan.

“Išao je većom brzinom iz pravca Rebrovačkog mosta, kada je u jednom momentu točkom motora zakačio za ivičnjak saobraćajnog ostrva i izgubio kontrolu. Šverao je nekoliko metara, a potom udario u ivičnjak, odakle se odbio i udario u stub rasvjete. To je za njega izgleda bio koban udar”, kazao je očevidac.

Dodao je da je motociklista pao pored stuba za rasvjetu, dok je motor, od jačine udara, odletio nekoliko metara niže i zadržao se na razdjelnom ostrvu između saobraćajnica.

“Motor se raspao, letjeli su dijelovi na sve strane. Odmah smo se okupili i pritrčali u pomoć povrijeđenom. Tada je davao znake života. Pozvali smo Hitnu pomoć, koja je brzo došla i odvezla povrijeđenog. Prizor je bio stravičan i prava je sreća da motor nije udario u automobil koji je nailazilo putem”, rekao je očevidac.

Iz Doma zdravlja Banjaluka juče su rekli da je povrijeđeni muškarac preminuo od višestrukih povreda.

“Ljekari su pokušali sve da spasu život povrijeđenom motociklisti. Reanimacija je urađena brzo, ali zbog brojnih povreda koje je zadobio tokom pada, pacijent je preminuo u bolnici”, kazali su u Domu zdravlja.

Iz Centra javne bezbjednosti su rekli da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

“Po dojavi policija je odmah izašla na lice mjesta. Nakon obavljenog uviđaja o nesreći smo obavijestiti i dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka”, kazali su u CJB Banjaluka.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su rekli da u ovom slučaju tužilac nije izlazio na mjesto nesreće, jer je bio samo jedan učesnik koji je sam skrivio nesreću.

Statistika

Prema podacima Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u saobraćajnim nesrećama na području ovog centra od početka godine poginulo je 29 osoba.

U tim nesrećama 81 osoba je teško, a 440 lakše povrijeđeno.

Posljednja nesreća u kojoj je stradao motociklista u Banjaluci dogodila se 5. maja u Karađorđevoj ulici, u naselju Lauš. Tada je život izgubio Banjalučanin Zoran Kojić (24), koji je motociklom “pjađo beverli 500” udario u automobil BMW.

Uviđaj

Nastradali je vozio motocikl iz pravca Rebrovačkog mosta prema “Vidović” servisu. U jednom momentu točkom motora zakačio je ivičnjak saobraćajnog ostrva. Izgubio je kontrolu, udario u ivičnjak, odakle se odbio i zabio u stub rasvjete.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-motorom-zakacio-ivicnjak-i-poginuo/||claudebot