Banjaluka: Peticijom protiv odluke o psima

Objavljeno: 30. 6. 2015 u 14:31h

Članovi Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” iz Banjaluke povodom Odluke o držanju kućnih ljubimaca, koja je izglasana 16. juna na sjednici gradskog parlamenta, uputili su dopis Gradskoj upravi o neslaganju sa njenim dijelom koji ograničava broj ljubimaca koje vlasnici mogu držati.

Navode da kao ljubitelji životinja i borci za njihova prava smatraju da nije u nadležnosti zajednice etažnih vlasnika da donese odluku o broju pasa i mačaka koje vlasnici drže u stanu, a što je navedeno odlukom.

“Zalažemo se da se ova odluka obori. U ovome učestvuju svi ljubitelji pasa, kao i sva banjalučka udruženja. Mi smo protiv dijela odluke koji govori o držanju određenog broja ljubimaca, koji ljude ograničava na to da u stanu mogu držati jednog psa, s tim da se svi etažni vlasnici slože. Mi smo zato da se kažnjavaju neodgovorni vlasnici, a ne da se kažnjavaju životinje”, izjavio je Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber”.

On je dodao da čekaju odgovor iz Gradske uprave i navodi da će, ukoliko ne bude poništen spomenuti dio odluke, pokrenuti peticiju i, vjeruje, sakupiti 5.000 potpisa te se protiv iste boriti svim dozvoljenim pravnim sredstvima.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-peticijom-protiv-odluke-o-psima/||claudebot