Banjaluka: Nova trka za direktora vrtića

Objavljeno: 30. 6. 2015 u 13:26h

Gradska uprava raspisala je novi konkurs za izbor direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji će biti otvoren do 14. jula.

Prema ranijem koalicionom dogovoru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP), koji čine većinu u Skupštini grada, pozicija direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje pripada SP-u.

Kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje, na ovoj listi bi se, među kandidatima, mogli naći i oni sa prošlog konkursa, a to su Jelena Kurtinović iz SP-a, sadašnji direktor Nataša Radulović iz SNSD-a i Slađana Mišić, nestranačka ličnost.

Međutim, jedan od kandidata sa prošlog konkursa, Bosiljka Bošnjak iz SP-a, po svemu sudeći, izgubila je pravo da ponovo konkuriše za ovu funkciju, jer na prvom konkursu, kao jedina predložena, nije naišla na podršku većine odbornika u Skupštini grada.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Radenko Đurica juče nije želio da komentariše ništa u vezi sa konkursom, dok  bivši član SP-a, koji je krajem 2014. godine prešao u SNSD, Milan Granula kaže da to mjesto treba da pripadne toj partiji i da je najbolji kandidat za tu funkciju aktuelni direktor Nataša Radulović.

“Ona i dalje treba da bude direktor ove ustanove. Ona godinama radi ovaj posao i to čini kako treba, između ostalog, to su dokazali i ostali odbornici na nedavnoj Skupštini grada, koji su više aplaudirali njoj nego  Bosiljki Bošnjak”, rekao je Granula.

Socijalni rad

Demokratski narodni savez (DNS) na četvrtom konkursu za izbor direktora Centra za socijalni rad podržaće sadašnjeg vršioca dužnosti Veru Sladojević.

Naime, kako su rekli u DNS-u, Sladojevićeva je okupila stručan tim ljudi i zadovoljni su rezultatima koje je postigla kao vršilac dužnosti direktora.

Kandidati

Jelena Kurtinović, SP – nastavnik srpskog jezika

Nataša Radulović, SNSD – zaposlena u Centru

Slađana Mišić, nestranačka ličnost – zaposlena u Centru

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nova-trka-za-direktora-vrtica/||claudebot