Banjaluka dobija taksi za osobe sa invaliditetom (Video)

Objavljeno: 30. 6. 2015 u 10:29h

U narednih mjesec dana, Banjaluka bi trebao da postane prvi grad u BiH koja će imati taksi službu za osobe sa invaliditetom. Prvenstveno, za osobe u kolicima. Medju onima koji su ovu vijest dočekali sa odobrenjem, je i Željko Ban. Zbog kolica, ne može da stane u automobil, pa je njegovo kretanje ograničeno na kvart u kojem se nalazi.

Taksi vozilo za osobe sa invaliditetom saobraćaće na teritoriji Banjaluke i neće biti besplatno. Ali će cijenu prevoza, većim dijelom subvencionisati grad. Pa je tako za taj projekat, grad Banjaluka izdvojio 50 000 maraka.

“Što se tiče plaćanja, predviđeno je negdje otpremnina, negdje što se tiče vožnje po kilometru 70-80 % pokrije grad a ostalo će pokriti invalidna lica”, kaže šef Odsjeka za saobraćaj u Gradskoj upravi.

Ovu taksi uslugu koristiće približno devedeset osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Banjaluke. Na to se čekalo više od deset godina. Iz udruženja distrofičara, ističu, ovaj primjer trebalo bi da slijede svi gradovi u regionu.

“Mi smo sugerisali gradskoj upravi i potpisivanju ugovora od prevoznika koji prođe, znači na tenderu kod njih da moraju biti edukovani vozači za prevoz lica sa invaliditetom, kako mi u udruženju kažemo, vozač personalni asistent”, kaže vršilac direktora Udruženja distrofičara Banjaluka.

Taksi vozilo će biti dostupno od 7 do 19 časova radnim danima, a vikendom do 13 časova. Kolika je bila potreba za takvim vozilom, potvrđuje i slika vozila koja su do sada prevozila osobe sa invaliditetom.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-dobija-taksi-za-osobe-sa-invaliditetom-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])