Banjalučki učenici neće u školu za zidare

Objavljeno: 30. 6. 2015 u 15:18h

U Banjaluci i ove školske godine najveće zanimanje učenika je za gimnaziju, medicinsku, ekonomsku i elektroškolu, a dok za zanimanja trećeg stepena složenosti tesar-polagač obloga i zidar nije upisan nijedan svršeni osnovac.

Zbog velike zainteresovanosti učenika već u prvom upisnom roku, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost za promjenu plana upisa učenika u prvi razred u Gimnaziji, Medicinskoj, Ekonomskoj, Građevinskoj i Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Banjaluci, u smislu da se proširi broj učenika u odobrenim odjeljenjima, i to s dostavljenih spiskova neprimljenih učenika za zanimanja.

”U Gimnaziji je odobren upis još po dva učenika po odjeljenju, odnosno ukupno 22 učenika, u Medicinskoj školi po dva učenika po odjeljenju, odnosno 16 učenika, u Ekonomskoj po tri učenika po odjeljenju, odnosno ukupno 24 učenika i u Elektrotehničkoj školi po četiri učenika po odjeljenju, odnosno ukupno 32 učenika ”, pojasnila je Branka Rogač, viša saradnica za odnose s javnošću u resornom ministarstvu.

Potvrdila  je da u Građevinskoj školi Banjaluka nije bilo interesovanja učenika za zanimanja trećeg stepena složenosti tesar-polagač obloga i zidar, pa je odobren upis još jednog odjeljenja građevinskih tehničara za šta je postojao veći interes učenika.

Srednjoškolski centar Srebrenica tražio je promjenu plana upisa u smislu odobrenja jednog odjeljenja farmaceutskih tehničara umjesto društveno-jezičkog smjera u gimnaziji za koji je bio nedovoljan interes učenika.

Takođe, u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ Šamac odobren je upis još jednog odjeljenja za zanimanje farmaceutski tehničar.  U RS je u toku i julski upisni rok, koji je počeo  29.juna i trajaće do 10. jula.

Prijem dokumenata za upis učenika u četvorogodišnje škole i srednje trogodišnje škole u julskom upisnom roku počeo je 29. juna, a završava se sutra.  Rezultati upisa objavljuju se  3. jula, na oglasnoj tabli škole.

Od  6. pa do  9.jula, kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje, upisuju se u škole, odnosno smjerove u gimnazijama, u struke i zanimanja u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama gdje ima slobodnog mjesta.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucki-ucenici-nece-u-skolu-za-zidare/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])