Pozitivno poslovanje Gradskog groblja prvi put nakon tri godine

Objavljeno: 29. 6. 2015 u 10:41h

Komunalno preduzeće “Gradsko groblje” prvi put u posljednje tri godine bilježi pozitivno poslovanje u iznosu od 17.251 marku, izjavio je direktor ovo komunalnog preduzeća Nedeljko Milaković.

Dodao je da bi poslovni rezultat bio veći da nisu isknjižena potraživanja koja nisu bila naplaćena u roku, kao i određene rezerve koje su ostavljene za garancije spomenika od dvije godine koje oni rade.

Milaković kaže da je kada je došao na ovu funkciju, krajem 2013. godine, zatekao minus od nepunih 200.000 maraka.

“Ovo je samo jedan od dokaza da kandidati sa liste Socijalističke partije ispunjavaju svoja obećanja. Domaćinski smo pristupili ovom preduzeću, a sve pod motom “Red, rad i disciplina”, rekao je Milaković.

Dodao je da je za godinu ostvarena razlika u poslovanju za više od 200.000 maraka.

“Obaveze prema dobavljačima su u odnosu na period prije mog dolaska u ovo preduzeće dvostruko smanjene. Takođe, postoje četiri kredita koja su podignuta u ranijem periodu, koja se sada uredno servisiraju”, objasnio je Milaković.

Prema njegovim riječima, preduzeće je lani, a nakon 50 godina, kupilo radne mašine vrijedne oko 100.000 maraka i opremilo salu za daću.

“Takođe, i ove godine planiramo da nastavimo sa trendom ulaganja u preduzeće, tako da smo za prvih nekoliko mjeseci uložili nepunih 100.000 maraka za izgradnju i opremanje nove sale za daću na groblju Pobrđe”, kazao je Milaković.

Kako bi olakšali svojim klijentima Uprava ovog preduzeća je, ističe Milaković, dala mogućnost plaćanja avansom na više mjeseci. Pored toga, Milaković je rekao da je nedavno bio u posjeti groblju u Beogradu, sa čijim je predstavnicima razmijenio iskustva, a između ostalog, bilo je priče i o Aleji velikana, odnosno zaslužnih građana.

“Kod njih je, kada je u pitanju Aleja velikana, donesen pravilnik u kojem lokalna zajednica, koja gazduje grobljem, odnosno gradonačelnik donosi odluku koje predloženo lice će biti sahranjeno. Prijedloge daju razna udruženja”, rekao je Milaković i dodao da je taj prijedlog prenio Gradskoj upravi, koja će u narednom periodu pripremiti taj pravilnik.

Dodao je da će idućih dana posebno iskazati poslovanje za lokaciju Centralno gradsko groblje u Vrbanji i groblja na Pobrđu.

“Uskoro ćemo raditi i rebalans plana za lokaciju u Vrbanji, gdje je u posljednje vrijeme sve veća zainteresovanost za sahranjivanje. Razlog za to je sigurno izgled i uređenost groblja”, naglasio je Milaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pozitivno-poslovanje-gradskog-groblja-prvi-put-nakon-tri-godine/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])