Banjaluka: Humanisti daruju knjige za onkologiju

Objavljeno: 29. 6. 2015 u 11:44h

Ekipa emisije “Razbudilnik” Radija RS u saradnji sa izdavačkom kućom “Besjeda” pokrenula je akciju “Nama treba knjiga!” sa ciljem osnivanja i opremanja biblioteke sa čitaonicom na Onkološkom odjeljenju Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka.

Kako bi uspješno realizovali ovaj plemeniti poduhvat u pomoć su pozvali sve dobre ljude, koji su ponovo dokazali da se uz malo volje i želje mnogo toga može uraditi.

“Drage kolege novinari i javne ličnosti, ali i svi drugi humani ljudi, izazovite svog kolegu da se fotografiše sa knjigom koju će pokloniti Onkološkom odjeljenju Kliničkog centra Univerziteta u Banjaluci”, status je na “Fejsbuk” profilu “Razbudilnika”.

Sa svih strana počele su da pristižu fotografije sa knjigama koje ljudi nesebično poklanjaju i porukama podrške ovoj akciji. Ekipa banjalučkog “Nes” radija među prvima se uključila u akciju.

Direktor programa “Nes” radija Dragan Malić kaže da je izuzetno zadovoljan odzivom kolega, a posebno slušalaca koji su se javili sa željom da daruju knjige.

“Vjerujem da će akcija tek ove sedmice u punom jeku zaživjeti”, istakao je Malić.

I voditelj programa “Nes” radija Bojan Dragišić odazvao se akciji i srećan je, kako kaže, što može pomoći.

“Mnoštvo knjiga nam je već stiglo u redakciju. Svih žanrova, tema i pisaca. Iskreno se nadam da ćemo uspjeti da skupimo što više naslova”, istakao je Dragišić.

Akciju je bez razmišljanja podržala i PR direktor agencije “Akvarijus” Brankica Stojanović.

“Ako se ne udružimo i ne odlučimo da promijenimo neke stvari, ništa se samo od sebe neće desiti. Ova akcija je još jedan dokaz za to. Pozivam dobre ljude da se uključe, jer vjerujem da svi u kući imamo bar jednu knjigu koju možemo pokloniti”, poručila je Stojanovićeva, koja je odlučila da daruje knjigu Miroslava Antića, jer nju poklanja, kako kaže, najdražim ljudima, a sigurna je da će u svojoj biblioteci pronaći bar još četiri naslova za poklon.

Akciji “Nama treba knjiga” pridružila se i Bosiljka Banjac iz Banjaluke. Ova plemenita Banjalučanka poklonila je čak pedesetak knjiga među kojima su sabrana djela Branka Ćopića, Borisava Stankovića i drugih velikih srpskih pisaca.

Cilj akcije je da bude omogućeno pacijentima, koji borave na Onkološkom odjeljenju, da imaju nadohvat ruke što više raznovrsnih naslova knjiga da bi im boravak u bolnici bio makar malo olakšan. S obzirom na to da cilj nije prikupljanje novca nego knjiga, akcija i nosi naziv “Nama treba knjiga!”.

Svi koji žele da pomognu i učestvuju u akciji treba:

  • da pošalju SMS poruku na 065/245-245,
  • da se jave svakog radnog dana od 9 do 12 časova na broj 051/339-900 (redakcija “Razbudilnika”),
  • da pošalju poruku na “Fejsbuk” profil “Razbudilnik RTRS”,
  • da knjige pošalju na adresu: Radio RS, Trg Republike br. 9, 78000 Banjaluka

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-humanisti-daruju-knjige-za-onkologiju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])