Banjalučanin se bori za 195 kvadrata!

Objavljeno: 29. 6. 2015 u 15:32h

Banjalučanin Jovo Mušić tvrdi da mu je grad Banjaluka prije 12 godina na nezakonit način oduzeo 195 kvadrata zemlje za koju mu i dan-danas duguju novac, te kaže da neće odustati dok ne istjera pravdu na vidjelo!

Screenshot_4

Naime, 90-ih godina Ibrišim Dervišić, od koga je Mušić inače kupio parcelu, od grada je tražio urbanističku saglasnost za izgradnju stambenog objekta na svom zemljištu, međutim, zbog regulacionog plana koji tu nije dozvoljavao gradnju, grad mu je nije izdao. Dervišić je nakon toga dogovorio da svoju parcelu zamijeni sa parcelom u vlasništvu grada na kojoj je dozvoljena gradnja i tada dobija rješenje za parcelu od 421 kvadrat, dok Mušić tvrdi da je riječ o 405. U dispozitivu rješenja iz 2003. godine nije utvrđeno da je grad dužan da isplati naknadu za razliku preuzetog i dodijeljenog zemljišta, dok se u obrazloženju rješenja navodi da Dervišić ima pravo na pomenutu naknadu.

“Ja sam po zamjeni parcela odmah tužio grad i zahtijevao novac za očiglednu razliku u površini zamijenjenih parcela, međutim, bio sam suočen sa raznim ucjenama zbog kojih sam na kraju morao da odustanem od tužbe. Po dobijanju rješenja morao sam da platim rentu od oko 7.000 KM, razne komunalije, troškove itd, da bi kada sam ih tužio, rekli da će mi sav taj novac propasti i da moram da povučem tužbu pa ćemo se već nekako dogovarati. Naivno sam pristao”, kaže Mušić.

On naglašava da je prevaren na najružniji mogući način i da je došlo vrijeme da neko konačno odgovara.

“Interesantna činjenica je i to što recimo imam dokument iz 2002. na kojem piše da mi grad dodjeljuje parcelu od 405 kvadrata, godinu dana kasnije piše 421, a 2012. godine 414. Oni su te cifre prepravljali kako su htjeli i kako im je odgovaralo, kršeći tako sve moguće zakone. Takođe, negdje piše da je razlika u površini 179, negdje 186, negdje 195 kvadrata. Da li je moguće da niko neće odgovarati za takve greške i da čovjeku mogu tek tako da uzmu zemlju, a da je ne plate”, pita sagovornik.

S druge strane, iz Gradske uprave kažu da svaki građanin ima pravo da se bori za svoja prava, ali da u ovom slučaju za to nema nikakvog osnova.

“U dispozitivu rješenja Skupštine grada iz 2003. nije utvrđeno da je grad Banjaluka dužan Ibrišimu Dervišiću da isplati naknadu za razliku preuzetog i dodijeljenog zemljišta u površini od 179 metara kvadratnih. A naknada za razliku u površini nije isplaćena jer Dervišić to nije ni tražio tokom postupka”, ističu u Gradskoj upravi.

Mušić: Nisam bio “igrač”

On ističe da je njegova jedina greška bila što nije bio “igrač”.

“Da se ne lažemo, nudili su oni svašta, međutim, ja sam samo htio da se poštuje zakon. A sve što slušam već 12 godina jeste da nisam dovoljno častio, jer da jesam sada bih bio miran. Sada mi je samo važno da se istjera pravda i da se ovo više nikom ne ponovi, makar ja ne dobio ni marku”, kaže Mušić.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanin-se-bori-za-195-kvadrata/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])