Ljetovanje: Neko ni do Jadrana a neko na Kubu (Video)

Objavljeno: 24. 6. 2015 u 12:02h

Grčka, Crna Gora i Hrvatska su hit destinacije među Banjalučanima. U turističkim agencijama kažu da se osjeća  pad standarda i kupovne moći,  ali za nekoliko dana na moru, mnogi su spremni da stegnu kaiš. Grčka ima pravi odnos ponude i cijene, Crna Gora je povoljna, a Hrvatsko primorje je blizu.

“Što se tiče Banjalučana i konkretno naših klijenata najtraženija je Grčka i to ovaj kontinentalni dio, što se ide autobusom iz Beograda. Najtraženija i najpovoljnija je Paralija. U Špic sezoni aranžmani za paaraliju dođu oko 220 evra. Sedam dana u Hrvatskoj a može se naći i sedam dana u Crnoj Gori u tom nekom omjeru”, objašnjava Dijana Čulić, rukovodilac turističke agencije “Neobas” Banjaluka.

U agencijama kažu da ima i onih koji biraju daleke, egzotične destinacije i krstarenja Mediteranom. Kuba, Meksiko, Maldivi ili Tajland, su čest izbor.

“Sa obzirom da su udaljene destiancije, Kuba nije nešto pretjerano skupa. Let je interkontinentalni, pa može se reći, za neke dvije nedjelje, treba otprilike oko 2000 evra. Za te destinacije da imate smještaj na bazi olinkluziva”, rekla je Vanja Savić iz turističke agencije  “Unis turs”.

Za većinu, more će i ove godine ostati samo pusta želja. Hvale more, ali drže se kraja, kažu Banjalučani, najprije zbog tankih novčanika.

Dovitljivi će i ove godine da spoje ugodno sa korisnim.

“Tamo ćemo ja i drug  da sviramo pored plaže, na šetalištima i tako planiramo sebi to da obezbijedimo. Mislilii smo otići do Sutomora, pošto je tamo zgodno i ima ono šetalište. Onda smo mislili do Hrvatske malo, tamo ima turista iz EU a oni više daju”, rekao je student Miloš Rajak.

Iako se u turističkim agencijama  ne žale na posao, mnogi kažu da će im slana voda, miris borova i vreva na rivama i  ovog ljeta, ostati samo pusta želja.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ljetovanje-neko-ni-do-jadrana-a-neko-na-kubu-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])