Student s prosjekom 9,95

Objavljeno: 20. 6. 2015 u 14:56h

Bojan Kresojević (21) iz Gradiške student je treće godine banjalučkog Ekonomskog fakulteta, s prosjekom ocjena 9,95. Ono što ga osim takvog prosjeka razlikuje od drugih studenata jesu i četiri obavljena naučna rada.

U oblasti ekonomije najviše ga privlače  teorijska ekonomija i finansije, ali i  brojne druge manje cjeline koje su  po njegovom  mišljenju vrlo interesantne za razmatranje.

Prvi naučni rad jer počeo da piše  dok je bio  student prve godine, a svi njegovi  dosadašnji radovi odnose se na proučavanje ekonomske stvarnosti u našoj državi i mogućim pravcima poboljšanja, s temama životnog standarda i stimulisanje domaće proizvodnje.

U ovom dosta zahtjevnom zadatku  ali i ostvarivanju njegovih ciljeva    zaslužni su   profesori i asistenti koji su mi davali mentorstvo i savjete, ali i kolege sa fakulteta  s kojima je razmjenjivao  mišljenja.

“Uspjeh se ne zaslužuje onog trenutka kada postane vidljiv, već mnogo ranije. U skladu s tim, za moj uspjeh su najviše zaslužni oni koji su mi bili podrška od samog početka, a to su moja djevojka, roditelji, porodica i prijatelji”, ističe  Kresojević

S pisanjem naučnih radova ne želi stati te mu je u planu još jedan, za koji kaže  da bi ga završio potrabno mu je   dva do četiri mjeseca što opet zavisi od intenziteta rada, kompleksnosti teme i dostupnosti podataka.

“Najponosniji  sam na svoj posljednji rad koji je publikovan sa temom ‘Domaća potrošnja u funkciji rasta Bosne i Hercegovine’. Potrebno vrijeme za izradu ozbiljnog, kreativnog rada nije moguće precizno odrediti, normirati. Ali u prosjeku za pripremu jednog rada je potrebno su mi  dva do četiri mjeseca u zavisnosti od intenziteta rada, kompleksnosti teme i dostupnosti podataka. Svakako, imam u planu da nastavim sa pisanjem, koje bi se nadovezivalo na teme kojima sam do sada posvetio najviše pažnje”, priča Kresojević.

Pored brojnih obaveza, ovaj student ekonomije ističe da nema mnogo slobodnog vremena, ali kada ga ima najradije ga provodi u prirodi, rekreirajući se ili provodeći vrijeme sa porodicom.

 “Nakon završetka fakulteta, imam namjeru da se i dalje usavršavam, užu oblast ću nakanadno da odaberem, mislim da još ima vremena za to”, kaže Kresojević.

Komentarišući ekonomsko stanje u BiH, Kresojević kaže da ne postoji jedna mjera koja bi dovela do značajnog poboljšanja životnog standarda u zemlji.

Potreban je, ističe integralni, sveobuhvatni sistem mjera koji obuhvata ekonomske mjere i političku stabilnost.

“Ekonomske mjere: oporezivanje potrošnje umjesto rada, restrukturiranje umjesto privatizacije javnog sektora i postepeno umjesto brzog smanjenja učešća sive ekonomije. Političke mjere su smanjenje broja zakona koji se odnose na poreze, stabilnija zakonska regulativa, poštovanje zakona po modelu pravne države. Pored navedenog veoma je bitno unaprijediti sistem obrazovanja”, istakao je Kresojević.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/student-s-prosjekom-995/||claudebot