Banjaluka: Pješački prelazi izblijedjeli

Objavljeno: 18. 6. 2015 u 10:18h

Pješački prelazi su izlizani i skoro nevidljivi u nekoliko naselja i u užem centru Banjaluke, tvrde pješaci, a njihova obnova je planirana, kako se saznaje od nadležnih, za dva mjeseca.

“Obnovu pješačkih prelaza planiramo da uradimo pred početak školske godine”, rekao nam je Zoran Novaković, načelnik Odjeljena za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja.

U Savjetu MZ Rosulje kažu da su pješački prelazi vidljivi samo u centralnom dijelu naselja.

“Vidljivost pješačkih prelaza je solidna u ulicima Kralja Petar II, Mladena Stojanovića i Trive Amelice, dok ih je u ostalim ulicama potrebno obnoviti jer ostanu izlizani zbog nedostatka novačnih sredstava”, rekao je Željko Gagula, predsjednik Savjeta MZ Rosulje.

U MZ Borik II kažu da su pješački prelazi dobro vidljivi, te da su obnavljani prije mjesec.

U naselju Lauš mještani smatraju da su pješački u ovom naselju slabo vidljivi.

“Pješački prelazi su izblijedjeli, na nekim mjestima uopšte se ne vide. Posebno je kritično tamo gdje mnogo djece prelazi ulicu”, rekao je Dragomir Bošnjak, mještanin Lauša.

S njegovim mišljenjem slaže se još građana iz drugih naselja.

“Sada sam prošla kroz grad i mogu reći da se pješački prelazi slabo vide. Evo, i ovdje, kod Venecija mosta, su izlizani. Ulicu je teško preći jer se i vozi brzo, a vozači nemaju nimalo savjesti da propuste pješake”, smatra Milica Gajić.

Kako saznajemo iz CJB Banjaluka, od početka godine do kraja maja sankcionisano je 309 vozača zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima, a novčane kazne za to su od 40 do 100 KM, te u slučaju saobraćajne nesreće i do 1.000 KM.

Za radove 100.000 KM

Za održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, odnosno obilježavanje uzdužnih, poprečnih i ostalih oznaka na saobraćajnim površinama Programom zajedničke komunalne potrošnje u ovoj godini planirano je 100.000 KM.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pjesacki-prelazi-izblijedjeli/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])