U julu nastavak rekonstrukcije Kliničkog centra Banjaluka

Objavljeno: 15. 6. 2015 u 16:46h

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da bi početkom jula trebalo da bude nastavljena rekonstrukcija Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka.

Bogdanić je pojasnio da je do zastoja u radovima došlo zbog ugovornog odnosa kompanije “Vamed” i preduzeća “Krajina”, a da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite nema nadležnosti da se miješa u rješavanje tih problema.

“Za Ministarstvo zdravlja i Vladu Republike Srpske prioritet je da se radovi izvedu u planiranom roku i dinamici koju nam je izvođač dostavio. Sve poteškoće koje ugovorne strane imaju moraće same da riješe, i to tako da ne nanesu štetu projektu koji je u toku i predviđenim rokovima gradnje”, rekao je Bogdanić novinarima u Banjaluci.

Projektom rekonstrukcije Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka predviđeni su sanacija, adaptacija i reorganizacija centralnog medicinskog bloka, izgradnja novog sjevernog krila, kao i nabavka kompletne medicinske i nemedicinske opreme.

Ugovor za rekonstrukciju i opremanje centralnog medicinskog bloka i izgradnju novog sjevernog krila Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka potpisali su 30. septembra prošle godine ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor kompanije “Vamed” iz Beča Gerhard Rajter.

Ugovorom je predviđeno da radovi traju 43 mjeseca, a vrijednost je 84 miliona evra, bez PDV-a.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-julu-nastavak-rekonstrukcije-klinickog-centra-banjaluka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])