Prvo ugovor pa zaprašivanje komaraca

Objavljeno: 15. 6. 2015 u 09:17h

Banjalučani se žale da je najezda komaraca već počela, te tvrde da ih najviše ima u parkovima i pored Vrbasa pa smatraju da bi zaprašivanje ovih insekata trebalo već početi.

“Često vodim djecu u šetnju u park ‘Mladen Stojanović’, ali komaraca je mnogo, pa im to ometa igru jer je već bilo uboda”, kaže jedna majka.

Iz preduzeća “Eko-bel” kažu da stanje još nije toliko alarmantno, te navode da bi, ukoliko potpišu  ugovor sa Gradskom upravom Banjaluka  i ukoliko vremenski uslovi to dozvole, zaprašivanje moglo da bude sredinom  naredne sedmice.

“Trenutno komaraca ima u gradu, ali nije alarmantno. Najezda komaraca zavisi i od nepokošene trave uz obale rijeka, jer iz nje može da se pojavi mali val komaraca”, rekao je juče Vladimir Šušanjar, direktor preduzeća “Eko-bel”.

Dodao je da to preduzeće raspolaže svim potrebnim sredstvima za zaprašivanje i da je spremno da izađe na teren, ali samo čekaju da  potpišu ugovor sa gradom.

“Ovih dana očekujemo još veće rojeve komaraca jer su izuzetno velike temperature, što znači da bi i trebalo krenuti sa tretmanom u idućih nekoliko dana”, rekla je Mira T., mještanka naselja Obilićevo, koja živi u blizini Vrbasa.

Kako su rekli iz “Eko-bela”, larvicidno uništavanje komaraca sproveli su već u Prijedoru i  u Kozarskoj Dubici, a danas bi trebalo  da bude obavljeno u Brodu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prvo-ugovor-pa-zaprasivanje-komaraca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])