Studenti na jesen u novim sobama

Objavljeno: 10. 6. 2015 u 12:14h

Studente će u novoj akademskoj godini dočekati otvorena vrata četvrtog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, koji će raspolagati sa 280 kreveta.

Premijer RS Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević istakli su juče tokom obilaska četvrtog paviljona da će njegova izgradnja biti završena do kraja mjeseca. Potom slijedi njegovo opremanje kako bi studenti mogli da usele u novoj akademskoj godini.

Vlada RS je za izgradnju paviljona izdvojila 6,2 miliona maraka, a u toku je raspisivanje konkursa za njegovo opremanje za koje će Vlada takođe obezbijediti novac.

“Veoma sam zadovoljna kako je tekla izgradnja četvrtog paviljona. Naš cilj je bio da do oktobra ove godine budu ispunjeni uslovi da studenti mogu dobiti 280 novih mjesta”, istakla je Cvijanovićeva.

Malešević je poručio da će studenti u novom paviljonu imati najbolje moguće uslove.

“Novac za opremanje i uređenje paviljona biće obezbijeđen na vrijeme”, rekao je Malešević.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je da je zadovoljan kako Vlada prati realizaciju razvojnih projekata i programa univerziteta.

Novom paviljonu najviše se raduju studenti koji kažu da je odlično to što će sada imati veće šanse da dobiju krevet u “studenjaku”. Predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović kaže da će u paviljonu biti i više od 280 mjesta, jer će u neke sobe ubaciti i treći krevet.

“Izgradnjom ovog paviljona i studentskih domova u Foči i Palama biće podignut studentski standard na viši nivo i RS će imati jedan od najboljih smještajnih kapaciteta u regionu”, istakao je Obradović.

Projekti

Stanko Stanić je uvjeren da će studenti u novi paviljon useliti u novoj akademskoj godini.

“U idućem periodu kandidovaćemo i projekte za završetak izgradnje zgrada Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta, a očekujemo da dobijemo i hotel “Krajina” za smještaj studenata”, rekao je Stanić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/studenti-na-jesen-u-novim-sobama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])