Rekonstrukcija trotoara u ulici Trive Amelice

Objavljeno: 8. 6. 2015 u 12:13h

Rekonstrukcija trotoara u Ulici Trive Amelice, na dijelu od Ulice kralja Petra II do Ulice Mladena Stojanovića (jednostrano-do ograde škole), započela je danas, 8. juna.

S obzirom na to da je trotoar u lošem stanju – biće urađena potpuna rekonstrukcija, postavljeni novi ivičnjaci i novi sloj asfalta. Grad je za ove radove, koje izvodi preduzeće „MG Mind“, izdvojio 49 hiljada KM.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković, koji je jutros obišao početak radova – apelovao je na vozače da obrate pažnju na bezbjednost djece, učenika Osnovne škole „Aleksa Šantić“.

“Dogovorili smo se sa izvođačem radova da posebno obrate pažnju prilikom dolaska i odlaska učenika i omoguće im bezbjedan prilaz školi. Takođe, obaviješten je Centar javne bezbjednosti Banja Luka, koji će pojačati nadzor nad odvijanjem saobraćaja u blizini škole”, kazao je Novaković, koji je apelovao i na roditelje da skrenu pažnju djeci da za ulazak u školsko dvorište koriste sporedni ulaz.

Novaković je najavio da će uskoro biti izmješten pješački prelaz na kružnoj raskrsnici Zapadni tranzit – Bulevar cara Dušana – Karđorđeva ulica, te izgrađena desna saobraćajna traka u Bulevaru Živojina Mišića na raskrsnici sa Bulevarom Petra Bojovića. Vrijednost ovih radova je 40 hiljada KM.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/rekonstrukcija-trotoara-u-ulici-trive-amelice/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])